retete

Supă cremă de varză de Bruxelles

Dacă n-ar fi titlul care să mă dea de gol, jur c-aș face o glumă bună legată de obsesia mea cu supele-cremă. Dar gluma mea n-are cum să mai iasă acum pentru că momentan sunt într-un soi de frică de public larg plus mult prea multe emoții pentru un singur corp. Asta pentru c-am lansat și pagină de Facebook pentru GătescMereuAici.

Pagină la care bibilim de mult, dar mult prea puțin. Și pagină la care mai avem mult de bibilit pe viitor, dar e out there, în html. Și pagină la a cărei lansare aș fi avut nevoie de câteva pahare de Martini înainte, dar am făcut-o noi doi atât de natural, cu doar un click, fără să prevăd că ziua de azi nu va mai continua la fel. Dar vă invit și-acolo să pălăvrăgimm vrute și nevrute, cărnuri și mai puține cărnuri, pasiuni pentru supe, Nutella, chili sau varza de Bruxelles. Și putem în sfârșit să facem hashtagul #gatescmereuaici să ia ființă, că prea i-am făcut reclamă fără s-o merite.

Iar acum – revenind la pasiunea mea pentru varza de Bruxelles și supele-cremă, inevitabilul s-a produs. Și e bun, promit că e bun. Cu sinceritatea unui om cu adevărat fericit. 🙂

De ce ai nevoie:

  • 1 kil de varză de Bruxelles
  • o jumătate de căpățână de țelină
  • două cepe albe
  • un litru de supă de pui / supă de legume
  • un cubuleț de circa 50 grame unt
  • 200 grame smântână
  • sare, piper, praf de usturoi
  • crutoane, pentru servit

Începem cu la pièce de résistance – varza de Bruxelles. O speli bine și-o cureți de frunzulițele de la exterior, tăind-o în jumătăți dacă ai și tu un blender cam slăbuț care are nevoie să-i dai posmeții moi.

(Cam pe-aici e momentul să-ți pui litrul de apă la fiert și să-l transformi în supă cu orice tip de concentrate/pastă ai la dispoziție.)

Curăță și țelina și ceapa, toacă-le fără prea multă dedicație – și aruncă-le la călit într-o crăticioară în care ai pus untul la topit. După ce ți s-au înmuiat ușor, e momentul să arunci acolo și varza de Bruxelles și să o lași să se gătească ușor, 2-3 minute, până devine verde crud, oh-so-pretty.

Peste toată treaba vine supa (de legume) și se lasă totul să dea în clocot. Dai focul mai mic și lași să se gătească supa pentru alte 10-13 minute.

De-aici încolo este treaba blenderului să-ți transforme mâncarea nu-prea-aspectuoasă într-o minunată supă cremă, la care vei adăuga acum condimentele și smântâna, urmând să-i mai dai un clocot rapid cât să devină uber gustoasă și aburindă înainte să o servești.

O mână de crutoane cu boia și piper mai târziu și ești în business. Și pentru că-i frig afară, ia castronul cu tine-n pat, ascunde-te sub prea multe pături și bucură-te de o după-amiază leneșă ca la carte. Ca să meargă cu supa leneșă ca la carte.

Ta-ta.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

2 Comments

  1. la sosurile albe si supele crema, mere de minune (unii ar spune ca este esentiala) nucsoara macinata… La mine nu lipseste!

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.