Dacă n-ar fi titlul care să mă dea de gol, jur c-aș face o glumă bună legată de obsesia mea cu supele-cremă. Dar gluma mea n-are cum să mai iasă acum pentru că momentan sunt într-un soi de frică de public larg plus mult prea multe emoții pentru un singur corp. Asta pentru c-am lansat și pagină de Facebook pentru GătescMereuAici.
Pagină la care bibilim de mult, dar mult prea puțin. Și pagină la care mai avem mult de bibilit pe viitor, dar e out there, în html. Și pagină la a cărei lansare aș fi avut nevoie de câteva pahare de Martini înainte, dar am făcut-o noi doi atât de natural, cu doar un click, fără să prevăd că ziua de azi nu va mai continua la fel. Dar vă invit și-acolo să pălăvrăgimm vrute și nevrute, cărnuri și mai puține cărnuri, pasiuni pentru supe, Nutella, chili sau varza de Bruxelles. Și putem în sfârșit să facem hashtagul #gatescmereuaici să ia ființă, că prea i-am făcut reclamă fără s-o merite.
Iar acum – revenind la pasiunea mea pentru varza de Bruxelles și supele-cremă, inevitabilul s-a produs. Și e bun, promit că e bun. Cu sinceritatea unui om cu adevărat fericit. 🙂
De ce ai nevoie:
- 1 kil de varză de Bruxelles
- o jumătate de căpățână de țelină
- două cepe albe
- un litru de supă de pui / supă de legume
- un cubuleț de circa 50 grame unt
- 200 grame smântână
- sare, piper, praf de usturoi
- crutoane, pentru servit
Începem cu la pièce de résistance – varza de Bruxelles. O speli bine și-o cureți de frunzulițele de la exterior, tăind-o în jumătăți dacă ai și tu un blender cam slăbuț care are nevoie să-i dai posmeții moi.
(Cam pe-aici e momentul să-ți pui litrul de apă la fiert și să-l transformi în supă cu orice tip de concentrate/pastă ai la dispoziție.)
Curăță și țelina și ceapa, toacă-le fără prea multă dedicație – și aruncă-le la călit într-o crăticioară în care ai pus untul la topit. După ce ți s-au înmuiat ușor, e momentul să arunci acolo și varza de Bruxelles și să o lași să se gătească ușor, 2-3 minute, până devine verde crud, oh-so-pretty.
Peste toată treaba vine supa (de legume) și se lasă totul să dea în clocot. Dai focul mai mic și lași să se gătească supa pentru alte 10-13 minute.
De-aici încolo este treaba blenderului să-ți transforme mâncarea nu-prea-aspectuoasă într-o minunată supă cremă, la care vei adăuga acum condimentele și smântâna, urmând să-i mai dai un clocot rapid cât să devină uber gustoasă și aburindă înainte să o servești.
O mână de crutoane cu boia și piper mai târziu și ești în business. Și pentru că-i frig afară, ia castronul cu tine-n pat, ascunde-te sub prea multe pături și bucură-te de o după-amiază leneșă ca la carte. Ca să meargă cu supa leneșă ca la carte.
Ta-ta.
♥ ♥ ♥
la sosurile albe si supele crema, mere de minune (unii ar spune ca este esentiala) nucsoara macinata… La mine nu lipseste!
Daaa. Pun și eu la sosurile albe, de brânză, dar mereu uit de ea la supele cremă.