retete

Nuci caramelizate și picante. Masa de Crăciun

alune picante

Acum că ecourile de #Crăciunfericit aproape că s-au stins, am revenit și eu de sub plăpumi și dintre-mi salatele de boeuf. Și, așa om normal cum mă știți, vin acum să vă povestesc ce-am ronțăit eu ici și colo în preajma Crăciunului. Căci, așa om anormal cum nu sunt, nu am putut să vă anunț înainte ce pregătesc pentru zilele de sărbătoare, mai ales documentat cu fotografii și păreri.

Și dacă am făcut și desert, friptură, piure de linte, am făcut ciocolată caldă și-am băut și chestii mai tari, dar mi-am început dimineața de ajun cu ceva tare simplu și rapid de bifat de pe listă. Am dat la copt un mix de nuci și alune pe care le-am învelit în prealabil într-un amestec dulce picant. Scurt pe doi, am făcut ceva crocant, puțin dulce și puțin mai mult picant, pentru al meu plac.

mix alune picante

Am folosit un mix de alune și nuci crude, incluzând acolo caju, alune de pădure, migdale și nuci. Și le-am trecut printr-un amestec compus dintr-un albuș de ou, două linguri de zahăr brun, puțin ardei cayenne și puțini fulgi de chilli. Interpretabil rău, mon cher.

alune picante

Și-am bătut albușul spumă și-am amestecat apoi și condimentele și zahărul în el, iar la final am tăvălit mixul de nuci prin el. Am încins cuptorul la 200 de grade, am pregătit o tavă cu foaie de copt și-acolo mi-am răsturnat nucile date prin praf magic, asigurându-mă că-s bine răsfirate prin tavă și că se vor coace uniform. După 10 minute de stat la cuptor, am scos tava, am amestecat nițel nucile căci au tendința de a se lipi între ele și le-am mai dat pentru alte 5-7 minute la cuptor. Le-am scos de-acolo, am început să le culeg pe cele care păreau să aibă mai mult chilli pe ele și apoi, da, finally, le-am lăsat la răcit ca să le pun deoparte și pentru musafiri.

Dar da, așa a început aventura mea din douășpatru decembrie. Stay tunned căci revin și cu-alte isprave.

♥ ♥ ♥ & Christmas blues,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.