retete

Frigărui cu bacon și varză de Bruxelles

frigarui varza bacon

♫ că-i iarnă sau vară

nu visez defel

altceva decât multă

varză de Bruxelles ♫

Voiam să încep să-i scriu ode verzei de Bruxelles, un roman în două părți, să-i pictez o Capelă Sixtină, să-i dedic o enciclopedie Larousse. Dar totul se rezumă la propoziția mie-mi place varza de Bruxelles la nebunie.

Și sunt extra fericită acum c-o găsesc în piață la tot pasul. A devenit un aliment staple în perioada Crăciunului sau, mai larg, în perioada iernii. Și da, evident că se va afla pe masa mea pe 25 decembrie, ce întrebare e asta?

Și-am încercat zilele trecute o treabă. A fost doar un experiment, dar a ieșit worthy enough pentru a fi povestit pe blog. Și ca să mai salveze situația în ochii voștri, cei care nu iubiți varza de Bruxelles, da, da, voi, da, chiar și tu, are și bacon (!!!).

M-am înarmat cu vreo 500 grame de varză de Bruxelles (ca o entuziastă ce sunt, evident c-a fost prea multă!) și două pachete de bacon feliat. Și din ăla am avut prea mult, dar cine se plânge aici? Not me. Ah, da, și suficiente bețe de frigărui.

Și-am gătit un pachet întreg de bacon, felie cu felie, în tigaia goală, fără pic de ulei. A lăsat baconul suficientă grăsime de la sine. Dar nu am gătit baconul până în starea de crispy golden, ci doar până la jumătate, cât să-mi rămâne feliile maleabile. Și după ce mi-am terminat de gătit baconul, am adus în tigaie varza de Bruxelles, spălată, fără cotor lăsată și also bine curățată. Și-am gătit-o circa 10 minute cu puțin usturoi întreg, paprika, sare și piper. Până când varza are culoarea verde crud și e gătită aproape al dente.

Apoi m-am înarmat cu bețișoarele mele ascuțite și m-am jucat așa – un strat de bacon – o vărzucă și repeat. Și norocul meu că m-am decis înainte de a găti varza să nu o pun pe toată căci altfel și-acum mă aflam la făcut de frigărui și nu aici, cu voi. Și s-au pierdut verze pe parcurs (who, me?) și s-au pierdut și felii de bacon pe parcurs (who, him?), dar am răzbit cu toții.

frigarui varza bacon

Cuptor, 200 de grade, alte zece minute pentru frigăruile noastre coloșa și gata. Și ca să nu spuneți că vă dau sfaturi proaste, înmuiați bețișoarele alea-n apă înainte de a le folosi. Să nu facem situația mai fierbinte decât e.

Și-acum că povestea-i gata, insist să împărtășesc o informație super mișto despre varza de Bruxelles. Pe care cică nu mulți o știu, să vedem de-i adevărat. Mini verzele astea cresc pe o tulpină și-arată cam așa înainte să ajungă răsfirată la piață. Exact ca o sorcovă. J’adore.

varza brux

sursa foto: gradinabakker.ro și nu Laura, căci Laura nu ajunge s-o vadă așa frumoasă și naturală

♥ ♥ ♥ & kisses from the Brussels sprouts queen,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.