retete

Budincă de chia cu lapte de migdale

budinca chia

Știu, m-am suit tare greu în trenul/trendul ăsta cu semințele de chia. Inițial mi-era lene să le caut, pe-atunci când erau mai greu de găsit. Apoi m-au lovit direct în nas, dar într-o perioadă în care n-aveam chef să cheltui atâția bani pentru așa ceva. Și-n cele din urmă, iată că le-am luat și iată că le-am încercat.

Și până să ajung să fac pandișpan și alte fițoșenii cu semințe de chia, am abordat cea mai întâlnită variantă de păpat cu semințele astea – budinca.

budinca chia

Înainte să povestesc despre cât de simplu a fost, fun facts despre chia, acel holy grail din bucătărie: conține de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de trei ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de trei ori mai mult fier decât spanacul, de două ori mai multe proteine decât orice alte semințe și de două ori mai mult potasiu decât o banană. Practic, îi bate pe toți la fundul gol exact la categoriile la care fiecare-i forte. 

Și da, recunosc, m-a apucat ceva fază cu mâncatul-sănătos-dar-fără-renunțat-la-energizante. No big deal, promit. Nu trec pe salate.

Ok, păi, practic, budinca asta nu e deloc mare scofală. Ai nevoie de mai mult timp să o lași la făcut decât actually ingrediente sau chef s-o faci. Poți să prepari budinca asta cu orice tip de lapte-ți dorești, eu am mers pe laptele de migdale, circa 250 ml. Ca să-i dea nițică aromă.

budinca chia

Laptele în cauză l-am turnat într-un borcan și-am amestecat cu el circa 100 grame de semințe de chia. A fost suficient pentru două porții de budincă. Dar budinca în cauză am mâncat-o abia în dimineața următoare pentru că laptele și chia au fugit la frigider peste noapte ca să aibă timp să devină una. Dimineața am ornat cu zmeură și niște miere și-aia a fost.

Budinca în sine nu e mare treabă. Decât dacă ești mare-mare-mare fan semințe. Dar dacă te ajuți de un lapte de migdale, de unul de alune de pădure, de puțină cacao pură, de miere, de fructe sau nuci pentru decor, te așteaptă un mic-dejun grozav.

Nu promit nimic, dar este posibil ca mâine dimineață să îmi fac o budincă de chia cu Nutella. Cuz hey, oi mânca eu semințe de chia, dar tot Laura sunt.

♥ ♥ ♥ & chia seeds,

laura logo

1 Comment

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.