retete

Supă caprese cu roșii și spanac

supa caprese

C-a venit vara și c-am trecut pe mâncat foarte multe roșii cu brânză, nicio surpriză. Și pentru că avem atât de multe roșii-n casă, cumpărate și primite de pe la unii alții, m-am gândit să fac și-o supă din ele. N-am făcut un gazpacho, cum s-ar fi așteptat mulți, dar am comis o supă de inspirație caprese – cu niște busuioc uscat, căci n-am găsit proaspăt, cu mult spanac pentru umplutură și, în fine, cu multă mozzarella, ofcourse. 

Eu am consumat-o în principiu caldă, alții au consumat-o chiar ca pe un gazpacho, ideea e că-i împacă și satură pe toți. Și dacă faci o oală plină, ești scos cu-o cină ușoară și foarte aromată pentru toată săptămâna.

De ce-ai nevoie pentru 5-6 porții de supă sorta caprese:

  • 9-10 roșii mari și coapte
  • 5 căței de usturoi
  • o ceapă mare
  • 150 grame de roșii uscate
  • 800 ml apă
  • sare, piper, busuioc uscat
  • puțin ulei de măsline
  • spanac proaspăt, pentru servit
  • mozzarella pentru servit

Cum să prepari cele 5-6 porții de supă sorta caprese:

Pentru c-am ales să fac supa cu roșii proaspete, am încins cuptorul și mi-am dat toate roșiile la copt pentru circa 30-35 de minute, la 180 de grade, cât să se coacă bine și să devină suculente.

Separat, într-o oală mare, am încins uleiul de măsline și-am pus la sotat ceapa tocată mărunt, usturoiul și el tocat și roșiile uscate. După 3-4 minute, am adăugat busuioc uscat după gust și-am potrivit cu sare și piper, lăsând totul la sotat pentru încă 1-2 minute.

supa caprese2

Apoi și-au intrat în rol și roșiile coapte, moment din care-am mai lăsat totul pe foc mediu pentru alte 4-5 minute. În cele din urmă am adăugat apa și-am lăsat-o să dea în clocot. Din punctul ăla am redus focul la mic și-am mai lăsat treaba să se gătească încă 5-6 minute.

Am tras oala de pe foc și-am pus blenderul vertical în funcțiune, pasându-mi supa de roșii până a ajuns foarte fină și bună de tras prin pai, muahahaha. 

supacaprese3

Separat, într-o tigaie, am gătit o mână de spanac cu sare și piper, la foc mare, timp de aproximativ un minut. Și-am servit supa în castroane decorate cu spanac gătit și bucăți de mozzarella, date timp de 2-3 minute la broiler. Și totul a fost bine pe lume. Încins în bucătăria mea, dar bine pe lume.

supacaprese4

PS. E posibil să fi ras și niște parmezan la final, e foarte posibil. Dacă tot go Italian, atunci să go Italian all the way.

♥ ♥ ♥ & caprese soup,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.