retete

3 idei sănătoase pentru micul dejun

mneața. ne-am trezit? cu chiu, cu vai. ne-am spălat pe față? așa și-așa. mâncăm? mâncăm. bine, dar ce mâncăm??

Diminețile sunt crunte dacă umbli ca o găină fără cap prin bucătărie. Dar eu și simpaticii oameni de la Beenuts ne-am gândit să punem la cale un plan pentru situații de urgență, un plan pentru diminețile în care frigiderul e aproape gol, pentru atunci când nu ajungi la borcanul de dulceață, iar cafeaua ți-a scăpat pe aragaz.

Și pentru că ei cred într-un mic dejun sănătos și delicios, bazat în mare parte pe miere și ingrediente naturale, iar eu cred într-un mic dejun delicios și, hai, fie, dacă se poate să-l facem și sănătos, ne-am pus gând la gând să convingem pe toată lumea că există o cale dulce de compromis. Adică trei variante de mic dejun care să fie rapide de făcut, bune la gust și sănătoase & nutritive cât să te țină energic până la următoarea masă ce-o ai în plan.

Micul dejun complet Beenuts – start energizedCu el am început în prima dimineață a micului meu experiment pentru că era exact dimineața aia ce-o descriam mai sus, fără timp de stat pe gânduri și cu mare foamete-n stomac. Așa că am deschis punga de cereale ce conține fulgi de porumb, fulgi de cereale, orz, alune de pădure și-alte minunății, am umplut un castron cu lapte, am turnat și niște miere și-am fost gata de atac. Și-a fost delicios și sățios, micul meu dejun perfect.

breakfastbeenuts

Iaurt grecesc cu Beenuts cocktail – Be NuttyEvident c-am ales varianta Be Nutty căci n-aveam cum să spun pas combinației ăleia de miere cu alune de pădure, migdale, caju și alune braziliene. E practic tot ceea ce consum as a snack, dar sub formă de melasă delicioasă ce-o poți consuma sub orice formă la micul dejun sau oricând altcândva. Eu am servit-o deasupra unui bol cu iaurt grecesc în care aruncasem și-o mână de afine și-a fost cea mai atractivă variantă de mic dejun din cele trei ce le-am încercat. Pentru c-a fost dulce, a fost rapidă, a fost hrănitoare și-a avut alune, desigur.

cocktailbeenuts

Brioșe cu fructe uscate Beenuts – vișine uscate, mai exact. Știți cum vișinele-s în sezon, dar alături de cireșe sunt greu de strecurat în prăjiturele dacă nu iei în calcul faptul că lasă mult suc propriu? Așa că mi-am ales de pe site-ul lor vișinele uscate ca să fac și-o variantă de brioșe sănătoase pentru micul dejun, ușor de strecurat în geantă și consumat în metrou, în drum spre muncă. Și-am comis-o așa: am combinat ingredientele uscate – 250 grame făină, o linguriță de sare, două lingurițe de praf de copt – într-un castron. Am combinat într-un altul celelalte ingrediente – 100 grame de zahăr, un pliculeț de zahăr cu scorțișoară, un ou, 250 ml lapte și 75 ml ulei de floarea-soarelui. Am luat circa 40 de grame de vișine uscate și le-am înmuiat în apă călduță, cât să le acopere lichidul cald, într-un castronel. Și la final le-am combinat pe toate – făinurile cu zahărurile și ouăle și vișinele, stoarse în prealabil de apa care era menită doar să le dea nițică mai multă viață dat fiind că ele sunt dezhidratate complet. Am încins cuptorul la 180 de grade, am umplut forma de brioșe cu aluatul în cauză, iar 20 de minute de târziu mâncam brioșe cu-o mână și fotografiam aceleași brioșe cu o alta.

briosebeenuts

Eu am răzbit și-am făcut-o pe mâna unor ingrediente bune foc, dulcețuri naturale și regrete zero. Ca s-o faceți și voi, îi găsiți pe cei de la Beenuts pe website-ul lor, dar și pe pagina lor de Facebook. Și să le spuneți că Laura-i salută.

♥ ♥ ♥ & nuts & honey,

laura

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.