
De-o lună încoace am consumat atât de multe cireșe încât ieri am primit, în fața ușii, de la domnul curier, titulatura oficială de cel mai mare consumator de cireșe al lumii – ediția 2015. Și după ce-am sărbătorit mâncând un alt kilogram de cireșe din rația mea obișnuită de două kilograme / zi, mi-am readus pulsul la normal și-am și copt o porție celebrațională de negrese cu cireșe. Și ca să nu-mi dea nimeni în cap, am pus și migdale-n ele ca să nu mă numiți pe nedrept obsedată.
Și pentru că e absolut cea mai ciocolatoasă și aromată porție de negrese pe care-am copt-o și consumat-o, m-am gândit s-o indexez și pe blog. Meritele îi revin domnului Jamie Oliver în primă instanță, dar talentul pur e doar vina mea, iar partea artistică – a cireșelor.
De ce-ai nevoie pentru o porție demențială de negrese cu cireșe și migdale:
- 100 grame de cireșe, cu sâmburii scoși
- 50 grame migdale prăjite și nesărate
- 200 grame zahăr tos
- 80 grame făină
- 50 grame cacao
- 130 grame unt
- 3 ouă
- 150 grame ciocolată neagră cu 70% cacao
- o linguriță de praf de copt
Cum am sărit de la ingrediente triste la acea porție demențială de negrese cu cireșe și migdale:
Mi-am scos obișnuita mea tavă de negrese, mi-am acoperit-o cu hârtie de copt și mi-am încins cuptorul la 180 de grade.
Cât el și-a făcut treaba, eu am topit untul și ciocolata neagră pe bain-marie, adică într-un vas poziționat deasupra unei cratițe cu apă fiartă. Am continuat până am ajuns la consistența unei creme bogate de ciocolată, moment în care-am adăugat cireșele și migdalele.
Într-un alt castron am pregătit zahărul, făina, am cernut cacaua și praful de copt. Am adăugat peste amestecul de ciocolată și unt, iar la final am adăugat cele trei ouă și-am amestecat la ele până mi-au sărit fulgii.
Când am ajuns la o compoziție omogenă și erau incorporate toate cele, am transferat amestecul în tavă și mi-am dat viitoarele negrese la copt. După circa 40 de minute m-am trezit cu-o casă înmiresmată și niște negrese flamming hot și effing chocolately.
Le-am lăsat nițel să se răcească, dar nu suficient încât să le și fotografiez arătoase. Dar cică le-a mers vorba-n sat și-am primit și-un compliment de soiul cea mai bună chestie ce-ai făcut-o vreodată. Și nu-mi asum creditul, mă repet. The star of the show sunt cireșele, iar eu sunt doar un umil servitor în viața lor pasageră.
♥ ♥ ♥ & cherries,
Brownieeeeeeeeeees! Doamne, ce bune sunt! Le iubesc şi le ador şi ma închin lor! 🙂
știi că au fost cauzate de tine, Ioana, nu???? 🙂
Sarut mana,
Superrrr prajitura, si foarte interesanta combinatia cu migdale.
Asteptam si alte combinatii
Un reprezentant din IT – Degustatori
Mulțumesc pentru aprecieri. Lucrăm de zor și la alte combinații.
Unul dintre ajutorii de bucătar – departament Creație
^_^