retete

Negrese cu cireșe și migdale

negrese cirese

De-o lună încoace am consumat atât de multe cireșe încât ieri am primit, în fața ușii, de la domnul curier, titulatura oficială de cel mai mare consumator de cireșe al lumii – ediția 2015. Și după ce-am sărbătorit mâncând un alt kilogram de cireșe din rația mea obișnuită de două kilograme / zi, mi-am readus pulsul la normal și-am și copt o porție celebrațională de negrese cu cireșe. Și ca să nu-mi dea nimeni în cap, am pus și migdale-n ele ca să nu mă numiți pe nedrept obsedată. 

Și pentru că e absolut cea mai ciocolatoasă și aromată porție de negrese pe care-am copt-o și consumat-o, m-am gândit s-o indexez și pe blog. Meritele îi revin domnului Jamie Oliver în primă instanță, dar talentul pur e doar vina mea, iar partea artistică – a cireșelor. 

De ce-ai nevoie pentru o porție demențială de negrese cu cireșe și migdale:

  • 100 grame de cireșe, cu sâmburii scoși
  • 50 grame migdale prăjite și nesărate
  • 200 grame zahăr tos
  • 80 grame făină
  • 50 grame cacao
  • 130 grame unt
  • 3 ouă
  • 150 grame ciocolată neagră cu 70% cacao
  • o linguriță de praf de copt

Cum am sărit de la ingrediente triste la acea porție demențială de negrese cu cireșe și migdale:

Mi-am scos obișnuita mea tavă de negrese, mi-am acoperit-o cu hârtie de copt și mi-am încins cuptorul la 180 de grade.

Cât el și-a făcut treaba, eu am topit untul și ciocolata neagră pe bain-marie, adică într-un vas poziționat deasupra unei cratițe cu apă fiartă. Am continuat până am ajuns la consistența unei creme bogate de ciocolată, moment în care-am adăugat cireșele și migdalele.

Într-un alt castron am pregătit zahărul, făina, am cernut cacaua și praful de copt. Am adăugat peste amestecul de ciocolată și unt, iar la final am adăugat cele trei ouă și-am amestecat la ele până mi-au sărit fulgii.

Când am ajuns la o compoziție omogenă și erau incorporate toate cele, am transferat amestecul în tavă și mi-am dat viitoarele negrese la copt. După circa 40 de minute m-am trezit cu-o casă înmiresmată și niște negrese flamming hot și effing chocolately. 

negrese cirese

Le-am lăsat nițel să se răcească, dar nu suficient încât să le și fotografiez arătoase. Dar cică le-a mers vorba-n sat și-am primit și-un compliment de soiul cea mai bună chestie ce-ai făcut-o vreodată. Și nu-mi asum creditul, mă repet. The star of the show sunt cireșele, iar eu sunt doar un umil servitor în viața lor pasageră.

♥ ♥ ♥ & cherries,

laura logo

4 Comments

  1. Sarut mana,
    Superrrr prajitura, si foarte interesanta combinatia cu migdale.
    Asteptam si alte combinatii

    Un reprezentant din IT – Degustatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.