
Duminică dimineață a fost frumos. Am avut ore leneșe, am avut un cățel binedispus și multe rezerve de căpșuni. Așa că am continuat abuzul de căpșuni despre care vorbeam zilele trecute. Asta doar după ce le-am găsit căpșunilor ăstora compania perfectă – linguri peste linguri pline cu Nutella.
Am pregătit niște frigănele – după cum observ că li se spune oficial, în ciuda faptului că versiunea pâine-n ou a mamei mele îmi va veni mereu pe limbă când voi vorbi despre minunățiile astea ce-s permise la micul dejun – cu Nutella și căpșuni. Și dacă toate-au fost folosite în cantitățile mele abuzive, e clar c-a fost o dimineață de poveste.

De ce-ai nevoie sau cu ce poți improviza pentru niște frigănele brici:
3 felii de pâine
2-3 linguri de Nutella
o mână plină de căpșuni
un ou
două-trei linguri de lapte
nițel unt
Să trecem la frigănele:
Am bătut într-un castronel oul cu lapte și le-am lăsat deoparte.
Feliile de pâine le-am lăsat fără margini și apoi le-am strivit nițel cu sucitorul, cât să devină mai plate, mai întinse și mai ușor de rulat.
Am uns apoi feliile cu Nutella, am pus căpșuni tocate mărunt pe-o latură a feliilor de pâine, le-am rulat și le-am lipit bine cu ajutorul cremei de ciocolată.
Mi-am dat rulourile prin amestecul de ou și le-am prăjit apoi în puțin unt, într-o tigaie, pe foc mediu, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Nu e mare știință, dar e bun. Și e abuziv. Și e cu căpșuni și Nutella. N-are cum să dea greș.
Do try it at home.
♥ ♥ ♥