Foi de Jurnal

Paste. How to

Realitatea este că noi mâncăm multe paste. Mai multe decât ar vrea mama mea să știe. Fie că le consumăm sub formă de farfalle cu mac, fie că le gătesc cu multe legume sub formă de paste primavera sau cu chifteluțe când fac spaghetti and meatballs, ideea e că multe paste și sub multe forme mi-au trecut prin mână.

Și deși să fierbi pastele este un lucru atât de basic, simt că sunt niște chestii adunate și învățate pe parcurs care te pot ajuta să faci o bază delicioasă pentru preparatele tale cu paste.

So, dacă nu te-ai prins încă, urmează un post cu tips & tricks despre paste. Pentru că pastele o merită.

  • fă-ți rost de paste bune, paste de calitate. fie că ți le faci tu acasă sau le cumperi de la un magazin de specialitate, investește în paste bune. face diferența.
  • când pui pastele la fiert, asigură-te că apa clocotește. te asiguri astfel că pastele tale se vor găti imediat și repede.
  • folosește multă apă. proporția recomandată este de 1 litru de apă la 100 grame de paste. folosind multă apă, vei asigura că nici temperatura apei nu o să scadă atunci când vei adăuga pastele și, astfel, se vor găti corect și repede.
  • pregătește-ți restul ingredientelor ce le vei adăuga pastelor încât să fie gata pentru când macaroanele tale sunt gata. poți astfel transfera pastele direct în sosul pesto sau peste topping-urile alese. vei obține un preparat bun și gustos pus în evidență de pastele fierbinți, fierte optim.
  • fierbe-ți pastele al dente, nu prea mult încât să fie moi, dar nici prea puțin încât să rămână crude. fierbe-le încât să fie gătite, dar să-și păstreze o ușoară duritate în interior ce-o resimți la mușcătură.
  • nu uita să-ți amesteci pastele cât sunt la fiert ca să eviți să se lipească între ele.
  • adaugă sare la fiert – lucru care te va ajuta și să ajungi mai repede cu apa la punctul de fierbere, dar și la condimentat pastele încă de la fierbere.

Dacă ai trucuri noi pentru ca viitoarea mea porție de paste să iasă even better, lasă-le scrie jos, în secțiunea de comentarii. Să facem pastele mereu mai bune.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.