retete

Farfalle dulci cu mac

Iată că ne revedem și pe blog într-o încercare de-a mea de a dovedi că Thomas, noul nostru cățel, nu îmi mănâncă tot timpul și în speranța că mâncarea ce-am făcut-o în oala de 5 litri în weekend ne va ține cât mai mult posibil.

Și ne revedem pe blog cu o rețetă super simplă, căci asta e tot ce-am strecurat printre somnurile scurte și grijile pentru micuțul beagle insert sympathy here. Dar e ceva cu ce-am plecat chitită de la Timișoara, unde mi-am vizitat, printre altele, și bunica. Iar ea mi-a vorbit de o rețetă de paste dulci, cu mac, asta după ce i-am dezvăluit că macul a devenit un preferat de-al meu.

Rețeta asta e simplă spre extrem de simplă, conține paste, conține mac și mai e și de la bunica mea, deci e a winner. 

De ce ai nevoie pentru două porții:

  • 200 grame de farfalle *pentru că-s drăguțe*
  • 40 grame unt
  • câteva picături de esență de vanilie
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 2-3 linguri de mac

Cum se fac:

Am pus farfallele la fiert în doi litri de apă, câte un litru de apă pentru fiecare sută de grame de paste, așa cum se cuvine.

Cât timp am așteptat să fiarbă pastele, am pus untul la topit la microunde pentru 10-15 secunde. După ce s-au fiert fundițele, le-am scurs bine-bine de apă, le-am turnat peste unt, am adăugat puțină esență de vanilie, zahărul pudră și macul.

SAMSUNG CSC

Te poți juca și cu alte arome dacă vrei, poți ajusta și zahărul și macul, ce mai?!, go crazy. Eu promit că-s bune și că merită chiar și deranjul cu macul rămas printre dinți. Și e garantat de bunica mea, deci are și certificat de calitate.

Și sunt tare drăguțe pentru fotografiat. La fel ca și Thomas. Las la iveală contul de Instagram pentru cei care au nevoie de dovezi.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.