retete

Budincă (homemade) de cocos

Am impresia că n-am lăsat niciodată să se vadă cât de mult îmi place mie cocosul, oricum sub nicio formă pe-atât de mult pe cât mă lingușesc cu Nutella pe lângă mine toată ziua. Dar da, eu și cocosul suntem prieteni, prieteni intimi. Atât de intimi încât îmi am propriul provider de cocos în piața Crângași pentru care străbat benevol multe stații de metrou.

Și plecând de la pasiunea asta cocosifiată, am decis să mai fac niște deserturi cu fructul în sine. Și-am ajuns la concluzia că o budincă bună și caldă, făcută din suflet și pe aragaz, ar fi ideală. Și-uite așa am ajuns să-mi fac prima budincă de casă, fără pliculețe dubioase și instrucțiuni pentru gata în 5 minute. Hai să vă spun cum a fost. 🙂

De ce-ai nevoie pentru circa 3 castronașe de budincă:

 • 500 ml lapte + alți extra 50 ml lapte
 • 3 gălbenușuri
 • 2 linguri de amidon alimentar
 • circa 40 grame unt
 • nițică esență de vanilie
 • un praf de sare
 • 70 grame zahăr
 • 100 grame cocos deshidratat

Cum le faci:

Într-o crăticioară medie îți transferi zahărul, sarea și amidonul alimentar, iar crăticioara cu totul -> pe foc mediu. Cei circa 50 ml de lapte vin peste amestecul de zahăr, din momentul ăsta fiind obligatoriu să rămâi lângă aragaz și să amesteci încontinuu. După ce ți s-a topit nițel zahărul în lapte, adaugă restul de lapte și gălbenușurile de ou. Amestecând continuu cu o lingură de lemn, că e musai treaba asta, ții amestecul pe foc mediu circa 5-6 minute, până începe să se îngroașe.

Când viitoarea budincă începe să semene a budincă efectiv și nu mai alunecă atât de ușor de pe lingură, dă focul la mic și mai ține amestecul pe ochi pentru încă 3-4 minute. Poți să treci în punctul ăsta la o spatulă de cauciuc care te va ajuta în a preveni ca budinca să se ardă sau să se lipească de fundul crăticioarei.

Când budinca a ajuns la textura potrivită (de budincă, doh!), oprește focul, adaugă vanilia, untul și cocosul deshidratat, amestecând bine până le-ai încorporat pe toate. Eu am avut cubulețe de cocos pe care le-am trecut inițial prin robot cât să le mărunțesc puțin, dar nu atât de mult încât să nu se mai simtă în desert.

Și-am turnat budinca în vasele ce le-aveam pregătite, am mai și decorat cu extra cubulețe de cocos și am pus și câte-o folie alimentară deasupra lor ca să nu se formeze pojghița aia groaznică (câh, câhhh, cââhhh).

Hope you like it, fani de cocos și mai puțini fani de cocos. Oricum rețeta de bază a budincii poate fi combinată cu orice-ți trece prin minte, cum mie, de exemplu, îmi trece prin minte ecuația esență de migdale + migdale coapte. Previzibil, știu.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

2 Comments

 1. Io-s aşa intimă cu cocosul că mă cocosific zilnic şi pe faţă, şi pe corp. Da’ cu ulei, se-nţelege…
  În altă ordine de idei, bună ideea de budincă, felicitaţiuni, arată straşnic de bine! 🙂

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.