retete

Mic dejun aniversar, ediția trei

Calde salutări, everyone! Am fost plecată o vreme și am fost plecată cu scop. Eu și colegul de apartament am avut de sărbătorit un ”trei” sau, direct spus, trei ani de chestii bune împreună. Așa că ne-am surprins unul pe altul, eu cu micul dejun, el cu o ieșeală-n oraș și-apoi am plecat amândoi spre Amsterdam să ne împlinim niște vise.

Și pentru că abia azi m-am trezit bine de tot din visul ăsta, azi am decis să reiau retrospectiv ultimele treburi good enough to share. Și-am să încep cu micul dejun pe care l-am gândit, versiune diferită de ce mi-a și ieșit, pentru dimineața noastră aniversară.

Trebuia să includă ouă – ca de dimineață, trebuia să includă bacon – ca multe chestii ce se consumă în căsuța noastră și trebuia să includă și ceva dulce – ca să-i dea puțină ”festivitate”.

Așa că am făcut două muffins, doar două, pentru noi doi și nimic să rămână, din ingrediente în cantități precum o linguriță de laptele și altele asemenea, dar și prima mea încercare la ouă Benedict cu bacon și cu, aveam să observ în cele din urmă, un sos hollandaise care nu mi-a ieșit.

Cum am făcut cele ”decât” două muffins, ideale for a quick breakfast sau atunci când vrei să-ți ții sub control pasiunea pentru chestii dulci și coapte:

Am avut nevoie de: un albuș de ou, două linguri de zahăr, două linguri de unt la temperatura camerei, o linguriță de esență de vanilie, o linguriță și jumătate de lapte, 35 grame de făină și 1/4 linguriță de praf de copt. Plus c-am adăugat niște bomboane Lindt în interior ca să fie cu surprize.

Începi prin a bate albușul cu zahărul, și-apoi adaugi tot ce ți-a rămas: untul, vanilia, laptele, făina și praful de copt. Încingi cuptorul la 180 de grade, scoți tava cu 12 locuri de muffins și așezi satisfăcător doar două hârtiuțe / forme de silicon sau ungi cu ulei doar două din locurile disponibile. Acum e momentul să-ți împarți compoziția în două și să-ți spice up muffins-urile. Eu am pus bomboanele alea de ciocolată care s-au topit de minune-n aluat. Rezultatul a fost simplu de obținut, simplissimo de bun și-a avut și-o lumânare cu trei înfiptă-n cap.

doua-muffins

Cum mi-am făcut ouăle poșate, asta nu e mare filosofie. Și e mult mai simplu de explicat căci am de gând să sar total peste sosul hollandaise care nu mi-a ieșit dar mi-a irosit bunătate de unt. Oh well. Pui apă la fiert într-o crăticioară nu prea înaltă și lași apa să fiarbă încet, dar sigur. Când fierbe deja cuminte și steady, adaugă 3 linguri de oțet. Acum e momentul să-ți spargi ouăle și să le pui în câte un castronel. Faci un vârtej în oala cu apă și urmează să torni încet oul în mijlocul nebuniei, cât să fie prins în mișcare și să se rotească ca nebunul. Repeți treaba cu oul #2. Le lași să fiarbă 4-5 minute cât să se facă albușul, dar gălbenușul să rămână crud și runny.

Între timp, dacă găsești de asemenea timp, poți să pui în toaster niște chifle și să pregătești niște crispy bacon, precum povesteam aici acum un an de zile.

oua-benedict

Se servește cu ce-ți vrea sufletul, eu am optat pentru piper negru și niște fire de chives. Și alături de cineva căruia îi dedici ceea ce pentru tine reprezintă un mic dejun ”special”.

Bun, gata, am revenit în business. Ne vedem în curând cu povești de la Beca’s Kitchen. Și pe #gatescmereuaici. 🙂

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.