retete

Burgeri de somon cu rucola și sos tartar

Promiteam marți că revin cu povești de la Beca’s Kitchen, dar între timp s-a întâmplat o tură de burgeri de somon la noi acasă și a devenit oarecum o prioritate să nu mai țin pentru mine rețeta și să spread the love.

Burgerii ăștia sunt simpli de făcut, așa, cât pentru o seară în timpul săptămânii, însă implică multe castroane și multe linguri ce-ajung la spălat, dar dacă ești de-acord cu aceste condiții, eu zic să trecem la treabă.

De ce ai nevoie (pentru trei burgeri):

  • 300-350 grame somon proaspăt
  • o lingură de muștar Dijon
  • două linguri de maioneză
  • circa o linguriță de zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie ”după ochi”
  • fulgi de chilli, sare și piper
  • unul-două fire de ceapă verde, după plac

 

O să mai ai nevoie și de niște chifle cu care să-ți transporți burgerii la gură, niște rucola pentru că #rucolarullz și încă o dată muștar, maioneză, zeamă de lămâie și niște castraveciori murați, cât să îți faci un sos tartar.

Cum se face:

Somonul ți-l porționezi într-o bucată cât 3/4 din total și o altă bucată – cât un sfert din total, desigur, (acum mă bat singură pe spate, felicitându-mă că am rezolvat misterul sferturilor din întreg) și bucata mai mică o dai prin robot/blender, alături de muștar, maioneză, zeama și coaja de lămâie. Bucata cea mare te pui și-o toci în cubulețe destul de mici încât să nu te îneci când le înfuleci din burger. Acum e momentul să reunești somonul tocat cu somonul blenduit, să adaugi condimentele și ceapa verde tăiată rondele și în cele din urmă să formezi ”chiftelele de somon”. E recomandat să le așezi într-un vas și să le lași la rece jumătate de oră, cât să facă bine de tot cunoștință între ele.

SAMSUNG CSC

În jumătatea asta de oră îți poți pregăti chiflele – pe care eu le-am înjumătățit, stropit cu nițel ulei de măsline și abandonat 5-6 minute sub broiler, în cuptor -, dar și sosul tartar. Eu am făcut o versiune ușoară, fără prea multe complicații, dar suficient cât să fie gustul ăla care-mi place. Adică am pus două linguri de maioneză, un castravecior murat, sare + piper, două tipuri de muștar și nelipsitul suc de la o jumătate de lămâie.

SAMSUNG CSC

Când în fine au expirat alea 30 de minute de așteptare, am încălzit o tigaie, am încins și câteva linguri de ulei de măsline și-am pus chiftelele la prăjit. Câte 3-4 minute pe fiecare parte, cu focul pe mediu spre tare. Te prinzi când sunt gata după culoarea ce-o prind. Sau după fumul din bucătărie, cum preferi.

Le arunci între chifle, pui tartar din plin, nu uita de rucola și fă-i o poză înainte să iei prima gură și shareuiește-o cu mine folosind hashtagul #gatesmereuaici. Poftă să ai! 🙂

 

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.