retete

Quiche cu roșii și brânză

Quiche-cu-rosii-si-branza_Bunatati-pentru-picnic_Raftul-bunicii

Nu v-aș îndemna să încingeți cuptorul în miezul verii dacă n-aș avea motive bine întemeiate. Însă am pus de un quiche răcoritor (asta după ce-l lăsăm bine de tot la răcit) cu multe roșii dulci și-o crustă fragedă de ți se topește în gură și merită efortul dacă-l gândești în contextul unui picnic în parc.

Înainte să trecem la povești, vreau să vă spun că rețeta este gândită în colaborare cu Raftul bunicii, pentru campania Rețete de acasă. Vă povestesc despre campanie mai multe la finalul postării, acum să trecem la lucruri serioase și tare gustoase.

Quiche cu trei tipuri de roșii și brânză

Ingredientele pentru blatul de quiche:

  • 200 grame Făină superioară albă de grâu 000 Raftul bunicii
  • 150 grame unt 80% grăsime, rece, tăiat cuburi
  • 1 lingură zahăr tos
  • ½ linguriță sare
  • 5-6 linguri de apă rece, cu gheață

Ingredientele pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 400 ml smântână de gătit
  • 100 grame brânză parmezan, rasă
  • 70 grame brânză mozzarella, rasă
  • 1 cățel de usturoi, dat prin presă
  • ¼ linguriță oregano uscat
  • Sare și piper
  • 2-3 frunze busuioc proaspăt, tocat
  • 15-20 roșii în trei culori, tăiate în jumătăți

Mod de preparare:

  1. Pentru aluat, transferăm într-un bol mare Făină superioară albă de grâu 000 Raftul bunicii, sarea, zahărul și untul rece. Cu mâna, frământăm untul cu ingredientele uscate pentru 2-3 minute, adăugând treptat și câte o lingură de apă rece. Contimuăm până când încorporăm bine untul și obținem un aluat marmorat, încă ușor sfărâmicios și care nu își păstrează bine forma. Îl transferăm într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 2-3 ore, timp în care aluatul va continua să se hidrateze.
  2. Într-un alt bol, batem ouăle cu smântâna de gătit, adăugăm brânzeturile rase, usturoiul, oregano și busuioc și condimentăm cu sare și piper.
  3. Încingem cuptorul la 180 grade Celsius și scoatem aluatul de la rece cu 5-10 minute înainte de a pregăti quiche-ul.
  4. Întindem cu sucitorul aluatul și îl transferăm într-o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm, ridicând aluatul și pe pereții tăvii.
  5. Transferăm amestecul de quiche în tavă și dăm la copt pentru 50-55 minute.
  6. După circa 20 minute de copt, am scos tava din cuptor și am adăugat și jumătățile de roșii deasupra, cât să nu se scufunde de tot în umplutură. Am dat înapoi la copt până la sfârșitul celor 50 minute.
  7. Am scos quiche-ul din cuptor, l-am lăsat la răcit 30 de minute și l-am decorat cu busuioc proaspăt.

Mi se pare ideal de feliat și luat în coșul de picnic, alături de o limonadă cu ananas și alte câteva caserole cu fructe, nuci și alte gustări.

Acum, așa cum am promis, am revenit cu detaliile campaniei. Raftul bunicii derulează campania „Rețete de acasă”, o ocazie perfectă de a aduce la lumină cele mai îndrăgite rețete: https://raftulbunicii.ro/retete-de-acasa/.

Pentru a te înscrie în concurs nu trebuie decât să parcurgi următorii pași simpli: pregătește o rețetă cu Raftul bunicii, (de ce nu chiar quiche-ul acesta cu trei tipuri de roșii?) noteaz-o alături de povestea sa în formularul de pe site și încarcă cel puțin o fotografie în care să incluzi preparatul final și produsul Raftul bunicii folosit. Intri automat în tragerea la sorți pentru premii deosebite, iar în plus, ca urmare a jurizării, Raftul bunicii premiază cea mai interesantă rețetă.

Pentru luna iulie, tema dată este ”Bunătăți pentru picnic” și poți câștiga prin tragere la sorți o mașină de făcut pâine sau, prin jurizare, un coș cu produsele Raftul bunicii. Vor urma „Delicii cu fructe de sezon” proaspăt culese din grădina bunicii, „Bunătăți la pachet” pentru toți pofticioșii care încep școala în această toamnă și, nu în ultimul rând, „Savori de sezon” până la finalul lunii octombrie.

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.