Fie că sunt în echipa cozonac sau ba (ok, fie, sunt), de Paște sigur pregătesc și-alte dulciuri și prăjituri. Raftul bunicii m-a provocat să pregătesc ceva dulce și potrivit pentru masa de sărbători, așa că am scos rețeta de Victoria sponge și-am copt un tort proaspăt cu căpșuni și cremă de unt.
Pentru blaturile de tort am folosit Făina Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii, deosebit de fină. Mi-au ieșit blaturile pufoase și moi, cu textură umedă, apetisantă.
Ingrediente pentru blat:
- 200 grame Făină Superioară 000 pentru prăjituri Raftul bunicii
- 1 linguriță praf de copt
- 150 grame zahăr tos
- 200 grame unt la temperatura camerei
- 4 ouă, bătute în prealabil
- 2-3 linguri de lapte
Ingrediente pentru umplutură:
- 100 grame unt la temperatura camerei
- 100 grame zahăr pudră vanilat
- 250 grame de căpșuni proaspete
- 150 grame de dulceață de căpșuni
Mod de preparare:
Un blat de tort mai ușor de făcut n-am găsit. Ok, poate al mamei, cel cu număr egal de căni de făină, zahăr și ulei.
Într-un bol, am transferat Făina 000 pentru prăjituri Raftul bunicii și praful de copt și le-am amestecat între ele. Și apoi am continuat să adaug acolo zahărul, untul, ouăle și laptele și am continuat să amestec până am ajuns la o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
Am dat la copt în două tăvi aluatul, jumătăți egale din aluat, la 180 de grade, pentru 25 de minute sau până când trec de testul scobitorii.
Cât am lăsat blaturile la răcit, am pregătit crema de unt. Într-un castron adânc, am adăugat untul moale și am trecut prin sită și zahărul vanilat. Cu un tel, am bătut bine crema de unt până când s-a topit tot zahărul, iar crema și-a schimbat culoarea din galbenul bogat al untului într-o nuanță crem deschis.
Tortul l-am montat în forma ”blat – cremă de unt – dulceață de căpșuni – căpșuni – blat” și repeat, dar aici aveți liber la creativitate. Dacă nu vreți să obțineți un tort boho ca al meu, puteți să montați tortul cu blaturile cu partea plată în sus, pentru mai mult spațiu de desfășurare. Mi se pare un tort și o coloristică cu care nu prea poți să dai greș!
Pst, am și-o veste grozavă. Raftul bunicii a dat startul campaniei de primăvară „Poftă de primăvară, poftă de Premii”. Până pe 15 mai, cumpără orice făină sau mălai Raftul bunicii, înscrie-te în campanie și poți câștiga instant o mașină de făcut pâine sau o cutie cu produse Raftul bunicii. Mașină de pâine? How cool? Să-mi spuneți dacă ați câștigat căci vin să coacem o pâine împreună!
Un tort Victoria Sponge proaspat copt, cu Faina Superioara 000 pentru prajituri Raftul bunicii si umplutura racoroasa cu capsuni si crema de unt? Parca auzi ingerii cantandu-ti slagare de Paste! Felicitari pentru aceasta reteta magistrala. Acum stim ce ne asteapta astazi la masa de Paste. Va dorim spor la pregatit si sarbatori Fericite!