Să fim serioși. Sandvișurile continuă. Pentru că-s cumva our newfound love. Și pentru că mi-a plăcut la nebunie să merg la cumpărături astăzi și s-aleg niște bacon ici, niște avocado colo și un Cheedar cu whiskey dincolo. Aș vrea să le spun că le fac doar ca simple gustări, dar le-am făcut pe astea cu guacamole și bacon ca o cină cu normă întreagă de sâmbătă și nimeni n-a avut nimic de obiectat.
Ok, ok, dar guacamole și bacon? Da. Pentru că săptămâna asta am avut niște prieteni în vizită și-am dres repejor un guacamole care mi-a adus aminte de vremurile vechi. Dar nu-mi suna bine doar un sandviș cu guacamole, clar cerea lângă el și ceva crocant, sărat și cu mai multă textură. Așa c-am tras pe plită baconul și l-am făcut pereche cu my best guac într-un sandviș de zile mari. Sau de zile de weekend.
- un avocado bine copt
- 5-6 roșii cherry
- jumătate de ceapă galbenă
- suc de la jumătate de lime
- puțin pătrunjel
- sare și fulgi de chilli
- 3-4 felii de bacon
- toast de pâine integrală
Am început cu guacamole: am pisat într-un castron fructul de avocado, am adăugat roșiile cherry tăiate în sferturi, pătrunjelul tocat mărunt, ceapa tocată și ea mărunt, condimentele și sucul de lime. Taaa-da, guac.
Și-apoi am pus concomitent la prăjit pâinea și baconul. Pâinea la toaster și bacon-ul pe grill-ul improvizat de la panini maker. Și pe când s-au prăjt ambele bine, am montat sandvișul: pâine prăjită și crocantă, guacamole cremos și plin de arome proaspete și feliuțe crocante de bacon. Și-a fost un fel de curcubeu-poezie-pe-cerul-gurii.
♥ ♥ ♥ & crispy bacon,