retete

Terci de ovăz făcut la slow cooker

terci de ovaz la slow cooker

Cred că nu-i sezon mai bun de făcut terci de ovăz decât toamna. Mai ales unul cu mere și-o linguriță bună de scorțișoară măcinată. Și ca să simplific lucrurile puțin, eu am făcut câteva porții bune, în avans pentru săptămâna ce vine, la slow cooker-ul primit cadou de la niște prieteni dragi.

Primit undeva prin luna mai, oala a trecut imediat la făcut o tocană, un pulled pork delicios și-o porție de chilli, însă a fost cumva pensionat peste vară. Dar l-am scos weekend-ul ăsta și-a intrat repejor în rol. Așa că după ce sâmbătă a gătit vreo 7 ore pe-o vită, duminică dimineață l-am lăsat să gătească în tihnă un terci. Un terci nu doar din ovăz, un terci din fulgi de multicerealele de la Solaris cu orz, ovăz, secară și grâu.

Am pus direct în oală cam așa: 150 grame multicereale, 450 ml apă, 300 ml lapte, 4 linguri de zahăr brut muscovado, o linguriță de scorțișoară măcinată și un măr tăiat în cubulețe. Le-am dat gătire pe high și le-am lăsat acolo o oră și jumătate. O oră și jumătate în avans față de ora la care știam că servim micul dejun dimineața.

O plimbare cu cățelul și-un drum după o sticlă de must mai târziu, ne întorceam acasă și serveam câte o porție din terciul ăsta făcut perfect, terci la care nici n-a fost nevoie să amestec, care nu s-a prins deloc de vas și terci care-o să ne țină de foame încâ 1-2 dimineți de-acum înainte. Rețeta asta, evident, se poate face și pe foc direct, doar cu extra vigilență și elbow grease de la amestecatul aproape continuu.

Servește-l și tu cu încă un praf de scorțișoară și puțin zahăr brut. Și fructe uscate, desigur. O mână de agrișe sau afine. Cât să susțină perfect aromele ce țipă toamnă prin toți porii.

♥ ♥ ♥ & let the slow cooker recipes begin,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.