Foi de Jurnal

3 zile de Bucharest Street Food Festival

bucharest sff

Am ajuns acasă, abia am dat brățara de festival jos de pe mână și vreau să vă povestesc despre cele 3 zile de Bucharest Street Food Festival pe care le-am bifat. Și să vă fac recomandările mele și-ale prietenilor mei care bagă mâna-n cărbuni pentru ele, asta în caz că aveți chef să ieșiți mâine la plimbare și ajungeți prin zonă.

Festivalul e la a doua lui ediție și anul ăsta a înglobat totul sub tematica Street Food Carnaval. Mi-a plăcut tare mult să observ din exterior câtă organizare și promovare s-a băgat în eveniment și legat de ideea de carnaval – mi-au plăcut tare mult cărțile de joc cu care și-au lăsat amprenta prin Interneți și în jurul Romexpo.

bsff day 1

Porțile s-au deschis joi la prânz, la ora 12, iar noi ne-am făcut prezența imediat ce ni s-au încheiat office hours, pe la ora 6. Se simțea ușor că-i prima zi de festival și ne-am putut plimba lejer pe cele două alei cât să trecem în revistă opțiunile: am revăzut food trucks deja îndrăgite precum Meat Busters, Za German – WurstWagen sau Arrosticini, dar și să pin point pe hartă cele noi pe care le țintim: Cimbru, Naked Potato sau Bao Van.

Și n-am ținut cont de socoteala de-acasă și ne-am oprit acolo unde s-au oprit și ochii. Întâi la Drunken Squid, recent îndrăgițiti la ultimul food fest din Herăstrău, de la Roaba de Cultură. Calamari prăjiți, extrem de gustoși, not gummy, alături de un serving de sos și-o felie de lămâie. De încercat fie dacă iubești calamarii sau nu i-ai încercat niciodată și vrei și tu începi să-i iubești.

Și-am oprit apoi la cortul lui Adi Hădean, MEATic, ca să încercăm fructul din pomul lăudat: Pork’n’Pită. Adi Hădean a venit cu un singur produs și l-a făcut excelent: porc copt încet, în chiflă cu maia, alături de o salsa de pătrunjel, lămâie, usturoi, puțin chilli și puțină sare. Plus props pentru faptul că chef Hădean a stat day in day out la festival și-a pus cotul la treabă.

Și pentru că socoteala din ochi nu se potrivește nici cu cea din stomac, am pus capăt mâncărurilor, am dres cu o înghețată bună foc de la Puro & Bio și-am plecat să plimbăm our food babies înapoi prin Herăstrău și apoi acasă.

bsff day 2

Vineri am venit înapoi la Romexpo cu chef de stat degeaba și mâncat. Un soi de chef de weekenduială. Ne-am ochit niște bean bags, am bătotorit nițel iarba și ne-am apucat de treabă. Fugeam când și când să luăm câte ceva de mâncat și-n rest am lenevit acolo literally privind cerul. Și-am deschis ziua cu o porție de cartofi cu garlic mayo de la Naked Potato, restanța de joi. Știu că n-avea cum să fie cea mai gourmet alegere, însă era alegerea care-mi aducea aminte de Belgia și Olanda, în special de frites din Amsterdam.

Și după ce-am terminat cornetul de frites, am trecut la Cimbru, my biggest expectation din weekendu’ ăsta. Am comandat o porție de tagliatta de vită angus cu o porție de cartofi prăjiți cu parmezan. Cartofi prăjiți cu coajă cu tot. Cu sare de mare și parmezan. Vita am primit-o caldă, pe-o salată, alături de un sos de piper. Fâșii subțiri de vită, perfect gătite, totally made me love orice-ar mai ieși de pe mâna clujenilor de la Cimbru. Big big recommend.

Am luat o scurtă pauză de la vită și-am continuat să mai privim cerul. Și între timp am poftit un gin, iar colegul de apartament mi-a sosit cu un cold brew coffee cu gin de la CocktailCity. N-ar fi fost în veci alegerea mea de gin, dar a fost tare bun și tare altfel.

Lovise mâncarea, lovise ginul, lovea deja și frigul și eu am decretat repejor ora de desert. Am luat cardul cu bani și-am plecat în căutarea a ceva ce să mă cucerească. Și dacă tot eram cu un picior în găleata cu amintiri din Belgia, m-am oprit la o tură de waffles. Le-am cerut cu multă Nutella și fulgi de migdale ca să scufund bine de tot nostalgia în ele. Am ratat complet numele truck-ului, dar e undeva-n spate, la Dessert Island.

Și ne-am cărat iar burțile spre casă, de data asta pe trotinete, all throught Herăstrău.

bsff day 3

Ca să revenim sâmbătă în formulă completă: noi doi și Thomas, un soi de echipa-rachetă-din-Berceni. Ne-am promis noi că-l scoatem și pe el la un cartof prăjit la Bucharest Street Food Festival și n-aveam cum să n-o facem când am aflat că festivalul e și el pet friendly. Just like me.

Ziua a fost mai haos decât celelalte pentru c-a trebuit să jonglăm nu doar cu mai mult soare și cozi mai lungi, dar și cu urecheatul ăsta care n-avea răbdare, chef sau aer condiționat la purtător. Dar am reușit să punem mâna pe un sandwich picant de la Porchetteria by Meat Busters și să-l împărțim frățește: la trei.

Și cât păcăleam cățelul cu bucăți de porchetta, așteptam la rând și-o pizza de la Camionetta. Sunt alegeri clasice pentru noi pentru că eram într-o criză de watch the dog și-am mers la sigur. O pizza cu chorizo mai târziu, atârnam prin iarbă cu niște prieteni și ne întrebam dacă soarele de pe cer e-n stare să topească și grăsimea acumulată weekendul ăsta.

Și pentru că orice zi de Bucharest Street Food Festival trebuie să se încheie cu ceva dulce, am fugit să fac umbră pământului la o altă gheretă de goffre, dar și un cannoli cu alune prăjite de la Zobuian.

Las și toate ale mele Insta Stories de la festival mai jos.

♥ ♥ ♥ & fug să dau jos kilele adunate,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.