Foi de Jurnal

Naveta pe-avion: Un zbor cu DOR

un zbor cu dor

Azi dimineață mi-am luat rucsăcelul, Decât o Revistă, RMN-urile și tomografia și-am plecat la Timișoara. O navetă scurtă, cât o zi succintă de luni și-o jumătate ciuntită de duminică. O navetă cu scop medical, un zbor cu DOR fizic și dor metafizic.

Total opusul Laurei de-acum câțiva ani, obișnuită să fie a lone traveler, cu propriile ei tabieturi de drum, timetable împărțit pe sectoare de drum și delimitat de cafele. Dar mi-am luat și astăzi la mine obișnuitele: o baterie plină-n telefon pentru suficiente link-uri de citit de la Saved, o carte, ultimul număr din DOR, Noi și ei și-o gură mare de aer, să-mi țină cât trec cele două zile de emoții, departe de cei doi băieți ce m-așteaptă acasă.

Am devenit cumva anxioasă departe de casă, dar am învățat și să țin treaba sub control. Nu mă opresc să analizez situația. Mă țin ocupată cu cei dragi de-aici. Scriu. Citesc. Dau drumul la televizor pentru zgomot de fundal. Dar nu mă opresc. Și chiar de-o fac fără să-mi dau seama, imediat ce începe să ardă ceva în interior, dau mai departe play. Pentru că n-am voie să stau, să simt și să paralizez. Laura de-acum 6-7 ani n-ar fi de acord, știu că mă tzz-tzzzâie din umbră, dar știi ce, Lauro de-acum 6-7 ani? Tu încă n-ai ajuns unde-s eu acum, dar eu am călcat deja pe unde-ai călcat tu.

Și dacă tot mi-am ales dorul ca partener de drum pe naveta asta, am găsit câteva chestii mișto de citit în numărul Decât o Revistă, toamnă 2017.

Satul MădălineiUnde se sparg niște stereotipuri cu un zoom pe viața Mădălinei, mamă tânără de Maria și Iani, ajutată de 100 de donatori de bine.

Doamna și vagaboanda. O poveste despre două prietene ce-și duc amiciția Lenu – Lila în București, 2017, cu un background de Dămăroaia. Trecut comun și un prezent cât se poate de distinct.

Trebuie să vorbim despre pensii. Un pilon și niște dureri în fund.

Și ilustrația despre prietenie a lui George Roșu care m-a lăsat paf. 

♥ ♥ ♥ & mult dor,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.