retete

Bile ‘energice’ cu semințe de chia

bile energice cu chia

Eu sunt un om care n-o să refuze niciodată mâncare, ceva bun sau ceva de băut care-mi promite energie. N-am refuzat în sensul ăsta nici o tură trufe sănătoase cu semințe de chia, fulgi moi de ovăz și unt de arahide, toate provided de prietenii mei de la Solaris.

Este o treabă atât de ușor de făcut – a se citi raw, dar nu sunt eu omul care să mă laud că fac ceva raw pe-aici – și-atât de gustoasă de gustărit când gustările nu-s la îndemână.

Eu am folosit cam aproximativ, ochiometric, cam așa:

  • 100 grame fulgi de ovăz moi Solaris
  • 130 grame unt de arahide Solaris
  • 2 linguri de sirop de cocos Solaris
  • 3 linguri de fulgi de cocos Solaris
  • 2 linguri de semințe de chia Solaris
  • ciocolată topită la bain-marie

Am amestecat într-un castron ovăzul, genialul unt de arahide, siropul de cocos, fulgii de cocos și semințele de chia până ce m-am trezit cu un amestec lipicios și omogen.

Am început să formez trufe din amestecul meu de ingrediente, biluțe pe care le-am așezat pe o tavă și pe care le-am dat apoi la frigider pentru cel puțin o oră cât să se întărească.

Mi-am topit apoi puțină ciocolată la bain-marie și mi-am decorat trufele la final cu ea, lucru absolut opțional dacă ești suficient de încântat cu trufele tale energice as they already are.

bile energice cu chia

Îți recomand să le consumi în 4-5 zile, dar n-ar trebui să te țină din start atât de mult căci sunt tare tare delicioase, gustoase și bogate-n toate bunătățile.

♥ ♥ ♥ & raw sweeties,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.