Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.
Am revenit cu-o rețetă de prânz ușurel și tare proaspăt. E un prânz ce e mai ușor de preparat și mâncat acasă, dacă mă întrebi pe mine. Dar dacă știi să-ți împachetezi bine tortillasurile, go ahead, riscă-te la un prânz epic și pentru la birou. Și e și ușor de personalizat – eu am tăiat avocado, morcov și castraveți – dar alegeți orice legume-ți plac și adaugă-le la tortilla ta. Le yum!
Am folosit, pentru două porții:
- două tortilla de grâu
- 200 grame de ton mărunțit
- doi castraveți mici
- un morcov
- jumătate de avocado
- 2-3 linguri iaurt grecesc
- puțin sos Sriracha
- sare și fulgi de chili
Am stors bine tonul de sucul propriu și l-am amestecat, într-un castronel, cu sare, iaurt greces și puțin sos Sriracha – cât să iasă o pastă cremoasă și ușor picantă. Apoi m-am pus pe tocat bețișoare avocado-ul, morcovul și castraveții – și-apoi am condimentat bine legumele cu sare și fulgi de chili.
Și-apoi am mânjit frumos lipiile de tortilla cu pastă de ton, am alăturat câte o porție de legume și-am rulat treaba. De-li-cios. Nici n-au trecut zece minuțele și masa era gata. Și-am cheltuit pe cele două porții de tortilla cu ton aproximativ 7 lei. Score!
♥ ♥ ♥ & easy lunch, easy bunch,