Eu am găsit o metodă infinit mai ușoară pentru a face seara de pizza mai accesibilă în casa noastră. Nu la nivel financiar, dar poate merge chiar și-așa, dar mai ales la nivel de timp.
Acum vreo doi ani sau mai bine de atât am instaurat seara de pizza, vineri seară, cu o comandă la our fav pizza pub din cartier. Pizza aia a rămas în continuare preferata noastră, dar am mai tras și noi pe dreapta. Am mai făcut între timp și aluatul în casă, nu că ar fi mare filosofie, dar acum am găsit un truc și mai fain: pizza cu blat de tortilla.
Noi avem tot timpul în casă tortilla. O folosim la hummus, la micul-dejun sau doar pentru snacking, când o prăjim nițel la panini maker. Dar acum am folosit-o ca să-mi țină ingredientele de pizza și n-a fost deloc rău.
Am folosit:
- două tortilla
- o roșie inimă de bou
- roșii cherry
- 200 grame mozzarella
- 100 grame de cremă de brânză de capră
- o ceapă mică
- oregano
- sare
- fulgi de chilli
Alea sunt ingredientele mele din casă pentru seara respectivă, dar evident că-ți poți face de cap cu orice îți place sau orice ai în frigider.
Și primul pas e să dai tortilla la cuptor, la 180 de grade, pentru cinci minute. Apoi le scoți și îți aranjezi pizza în cauză. Iar asamblarea e la fel de fun ca la o pizza reală. Am tăiat felii de mozzarella, felii din toate roșiile mele, le-am întins pe tortilla, am aruncat cu ceapă tăiată julienne peste tot, am presărat condimente și-am pus pe alocuri câte un vârf de linguriță din crema de brânză luată de la săptămâna grecească de la Lidl, the love.
Și-apoi am returnat pizzele la cuptor, la aceeași temperatură, pentru extra 10 minute. Sau cât să se coacă nițel roșiile și să se topească mozzarella. Și-a fost absolut simplu de făcut și o alternativă grozavă la făcut/comandat your favorite pizza. Pentru serile cu azi chiar nu am chef.
♥ ♥ ♥ & hope you’ll make some at home,