retete

Croissante cu migdale

croissante cu migdale

Croissantele astea cu migdale, făcute alaltăieri, sâmbătă, au fost cel mai bun treat după vreo 18 zile de lucrat în lanț. Am dormit ca un purcel la prânz și m-am trezit cu o foame de dulce pe care nu multe aveau s-o stăpânească. Așa că am apelat la niște croissante vechi de-o zi, la niște fulgi de migdale și făină de migdale de prin cămară (da, promit că nu inventez, I am such a big almonds fan încât am constant așa ceva în cămară) și-am făcut în jumătate de oră snacksurile astea demenețiale de consumat la cafea / la serial / la movie binging / la orice activitate leneșă de sâmbătă ori duminică.

Mi-am pregătit întâi masa de lucru: 6 croissante cu unt, 100 grame de făină de migdale, 50 grame fulgi de migdale, 2 ouă, 100 grame zahăr brun, 100 grame unt, puțină esență de vanilie, puțină esență de migdale și 1/4 linguriță de sare.

croissante cu migdale collage

Croissantele le-am înjumătățit și le-am așezat pe-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Apoi am trecut la făcut crema frangipane pentru în și pe croissante. Castron, untul la temperatura camerei, zahărul, mix. Ouă, mix. Esența de vanilie, esența de migdale, mix. Făina de migdale, sarea, mix. 

Crema asta destul de groasă-n consistență și demențială as it is vine întinsă pe jumătățile de croissant, dar și pe capacul acestora. Abține-te s-o consumi, e plină de ou crud, I should know.

Pe crema de deasupra croissantelor am presărat fulgii de migdale și apoi le-am dat la cuptor, la 180 de grade, pentru circa 25 de minute. Până când croissantele au devenit crocante bine de tot, iar fulgii de migdale începeau să prindă rumeneală în obraji.

croissante cu migdale

Dacă te mai poți abține de la a le mânca fierbinți, presară și niște zahăr pudră deasupra. Dar noi n-am mai stat la discuții, ci am trecut direct la molfăit.

♥ ♥ ♥ & may all your pastry be sweet, fluffy yet crispy,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.