Foi de Jurnal

Upcoming food festivals în București: Burger Fest, Bucharest Gourmet și Bucharest Street Food Festival

colaj festivaluri

Mie-mi tresară inima la unele din concertele anunțate pentru vara asta din București, dar îmi și dansează mațele-n stomac de bucurie când aud de festivaluri de food ce urmează să le găzduim în următoarea perioadă-n oraș. Și practic urmează niște festivaluri care ne acoperă cam pe toți, că suntem obișnuiții casei la joint-urile de burgeri, că ne place mâncarea rapidă și gustoasă, gata de servit la picior, pe stradă, sau că vrem să degustăm chestii gourmet, unicate și, well, rafinate. 

Pe scurt, în caz că n-ați ciulit urechile suficient pe social media, urmează-n București, în ordinea numerelor de pe tricou, Burger Fest, ediția a doua și Bucharest Gourmet Festival & Bucharest Street Food Festival – ambele la prima ediție.

La festivalul de burgeri am participat și anul trecut în calitate de mâncăcios și-am scris aici mai multe. Și clar o să mergem și-acum deși e poziționat (13-15 mai) la mustață distanță de un eveniment la care trebuie să arăt pretty much impecabil  și fără pete de bacon și ketchup pe mine. Practic, e o bătălie-n chifle și chiftele între mai multe restaurante care au în meniu și în specialitatea casei un astfel de preparat. Totul se defășoară între căpițe de fân, la mese strâmb împinse-n pământ, e foarte real și genuine și e bazat pe burgeri, c’mon. Ne vedem pe-acolo, da?

La circa o lună distanță are loc și Bucharest Gourmet Fest’, între 3 și 5 iunie, la Drive Inu’ din Băneasa Shopping City. Organizatorii spun că vor ”să transforme primul weekend din luna iunie a acestui an într-o sărbătoare a artei gustului”, promițând o experiență culinară de neuitat și-o sărbătoare dedicată gastronomiei. Festivalul va include cinci zone principale: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy si Barbeque, alaturi de alte cateva zone de interes precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Deli Market, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge etc., hai că mi-au stârnit suficient interesul, mai multe informații n-aș vrea să aflu nici dintr-un trailer de film.

Eu știam de ei din iarnă, de când am fost la Food Bloggers winter 2015, și norocul face să am deja o invitație dublă rezervată (#happy) Dar vă aștept acolo să ne zgâim la demonstrații culinare, la expoziții și puneri în scenă cu ustensile culinare și la multă mâncare bună. 15 lei biletul pentru o zi / 30 de lei abonamentul pentru trei zile de festival, copii sub 14 ani – gratuit!

Și după ce ne revenim nițel din vară, din concerte, din bronz nesănătos și mâncăruri de tot soiul, ne trezim when september starts, între 9 și 11 septembrie, la Bucharest Street Food Festival. Tradusă prost mâncare stradalăstreet food are o istorie lungă dincolo de covrigi. Și-atunci aflăm mai multe și băgăm mai multe în fălci la Street Food Festival, unde o să se adune peste 20 de comercializanți din toată țara. Mâncare din rulotă, trucks, căruțe, standuri sau biciclete, you name it.

Evenimentul va include varietăți culinare precum: burgeri, hot-dogs, sandwiches, tacos, burritos, paste, grills și barbeques, clătite, înghețată și multe altele, toate unite sub umbrela conceptului de street-food, publicul putând astfel să se bucure de o incursiune completă în această modalitate de a servi mancarea ce a devenit din nou, în ultimii ani, extrem de populară, zic organizatorii. Și mai mult – intrarea e liberă. Deci n-aveți cum să ratați ocazia să vă plimbați cu un taco în mână, unul în poșetă, o înghețată-n păr și un hot-dog cu ceapă crocantă balansat pe coapse pe la festival.

Sper că v-a stârnit ceva interesul și să ne vedem acolo in the name of food.

♥ ♥ ♥ & food literally brings people together,

laura logo

2 Comments

    1. O fi gramatical ok spus, dar mi se pare că distruge magia a ceea ce street food chiar e prin traducerea asta în română.

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.