retete

Salată de ton cu avocado

salata ton avocado

Sunt zile în care mănânc dulceața direct din borcan și pateul direct din conservă, când tai câteva bucăți de brânză direct din castronul în care am lăsat-o la frigider sau când mănânc doar aluat crud de negrese. Pe scurt, zile în care improvizez la greu. Dar n-am mai avut de mult o zi când am și preparat ceva improvizat la greu. Când te uiți ce-ai prin cămară și zici: asta fac. Până ieri. Când era deja ora 11 și nu mâncasem decât o cafea cu lapte. 

Așa că am apelat la cămară pentru un brunch rapid și-am obținut două conserve de ton în ulei, un avocado, multă ceapă și-alte mărunțișuri. Și mi-am adus aminte de salata aia de ton cu maioneză și murături ce-o trântesc de obicei între două felii de pâine, ca americanii, când fac tuna melt sandwich. Și-am improvizat iar.

Mi-am curățat avocado-ul și i-am pisat bine pulpa, cât să imit o maioneză, una vegetariană. Și-am adăugat apoi tonul bine scurs de ulei, o ceapă mică tocată mărunt, puțină țelină Apio tocată și ea, puțin ardei gras, mărunțit și el, jumătate de măr, tocat și el la fel de mărunt. Am gustat și-am simțit nevoia să trișez. Am adăugat și puțină maioneză de-a noastră, de toate zilele, sare, piper, evident sos sriracha ca să simt că trăiesc, dar și puțin pătrunjel ce era pe punctul de a-și da duhul în frigider.

salata ton avocado

Am amestecat totul împreună și-am servit cu Pizzetti, căci aveam la îndemână. A fost tot ce-aveam nevoie ca să-mi continui ziua haotică. Și am fost iar creativă cu mâncarea, așa cum obișnuiam să fiu în studenție. Și it felt good.

♥ ♥ ♥ & long live cămara bine aprovizionată,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.