retete

Pui saltimbocca

pui saltimbocca

Ok, să dedicăm un minut acestei denumiri de rețetă: saltimbocca ar fi originat din Brescia, iar numele se traduce, pe larg, în sări la mine în gură. Adică e atât de bun și bucătarul este atât de încrezător că i-a ieșit bine încât crede că cine îl va servi îl va și topi instantaneu. Ceva de genu’. Pe scurt, e bun.

Eu am făcut pui saltimbocca în ciuda faptului că rețeta originală cere carne de vită. Dar puiul încă face legea la noi acasă. Puiul mi-a ieșit plin de arome și mai deloc uscăcios, deci mi-a ieșit cumva. Și-am pregătit și-un cușcuș aromat lângă și-am pus-o de prânz pentru 2-3 zile. Delish!

i love food more

De ce ai nevoie ca să-ți sară și ție puiul ăsta din farfurie în stomac:

  • piepți de pui, tăiați în jumătate / fiecare jumătate tăiată pe grosime în jumătate / fiecare file bătut nițel cu bătătorul de carne
  • mult prosciutto crudo / șuncă Serrano / ceafă afumată și uscată / ceva yummy, de porc și afumat
  • 300 grame spanac gătit și tocat mărunt-mărunt
  • 150 grame parmezan ras
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • 600 ml supă de pui
  • sare, piper

Cum se prepară: 

Am sărat și piperat fiecare file de pui, pe ambele părți, cât să fie gata de umplut și rulat. Peste fiecare fleică de carne de pui am pus apoi câte o felie de șuncă Serrano, am întins câte o lingură de spanac gătit, bine sărat și el, și-am terminat cu câte un pumn de parmezan presărat deasupra. Am rulat apoi fiecare file și l-am stabilizat cu ajutorul unei (2-3-4-5-multe!) scobitori.

pui saltimbocca

Într-o tigaie adâncă, am pus uleiul de măsline și-am dat față rulourilor de pui. În sensul că le-am ținut pe fiecare circa 5-6 minute pe fiecare parte, cât să se rumenească frumușel. Și pe când am simțit că-s suficient de bine gătite, am adăugat în tigaie supa mea de pui și-am mai ținut carnea pe foc, în supa aia, încă vreo 10-12 minute.

pui saltimbocca

Am scos puiul saltimbocca din tigaie, l-am lăsat să se odihnească 10-15 minute și l-am servit potrivit de cald cu un cușcuș rapid făcut cât puiul stătea la spa, în supă. Poți să-i adaugi și niște făină la prăjit pentru extra cranț, poți să-i adaugi și niște capere la final sau poți să-l servești cu o lingură mare de smântână 30% lângă, italienii nu se vor supăra că le pocești rețeta după bunul plac. Or ba?

Un secret. Mi-am spus la final că uitasem că puiul poate să fie și altceva decât plictisitor.

♥ ♥ ♥ & cred că am reinventat puiul,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.