retete

Latte cu sirop de migdale și fulgi de cocos

latte sirop migdale

Sâmbăta e ziua aia în care îți bagi picioarele în toată munca de peste weekend, ziua în care desertul se mănâncă chiar de două-trei ori pe zi, dimineața în care alarma nu sună mai repede de ora 8 (da, știu, I am a morning person, don’t judge).

Și-am decis să ne facem latte-uri. Căci aveam cu ce și mna, era sâmbătă. Și le-am înmiresmat cu un sirop rapid de migdale și fulgi de cocos. Și le-am mai transformat în final în mocha când le-am amestecat cu linguri de ciocolată. Ideea e că-au fost bune și-s atât de personalizabile încât e ridicol. Sirop de alune de pădure, fulgi de migdale, ciocolată albă, fă-ți de cap.

latte uri sirop migdale

Ai nevoie de două shoturi de cafea tare, n-am să-i spun espresso, dar știi tu, espresso, puțin lapte de migdale, patru linguri de zahăr, 200 ml apă, esență de migdale și fulgi de cocos. De asemenea, puțin lapte pentru spumă.

cafea french press

Începi prin a-ți prepara siropul. Pui într-o crăticioară mică apa la îmcălzit și adaugi acolo esența de migdale și zahărul. Las-o să dea în clocot și apoi să se răcească și taaaa-daaaa, ai un sirop de migdale de adăugat la chestii.

spuma de lapte

Faci cafeaua, o servești în ceșcuțele de Doamne-ajută, ți-o potrivești cu sirop și, opțional, lapte de migdale. Îți bați nițel laptele (de vacă, simt că deja mă-ncurc în detalii) și stabilizezi spuma cu 30 de secunde la microunde, asta în cazul în care nu ai un spumător de lapte acasă care să facă toată treaba pentru tine. În fine, adaugi spuma peste cafea, presari și niște fulgi de cocos și ești gata.

Nu este cea mai ușoară cale de-a ajunge cât mai repede în posesia unei cafele, însă merită necazul și vasele ce se adună la spălat.

♥ ♥ ♥ & fattening Saturdays,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.