retete

Clătite verzi – cu banane și spanac

clatite spanac si banane

Știți că clătitele se fac în weekend, dar dacă am făcut clătite verzi, sănătoase, cu spanac în aluat, asta înseamnă că-s clătite de luni. Sunt clătite pentru o zi a săptămânii, ușor boring și ușor menite să fie bune pentru tine și nu doar un moment de răsfăț supremo-caloric.

Da, am făcut clătite verzi de la spanac și dulci de la banană. Și habar nu aveam c-o să iasă bune dincolo de bune pentru tine. Bune în sensul în care mi le-a mâncat fără oprire și-a mai și luat la muncă din ele, atât de bune.

Și au și-un element fun, dincolo de faptul că arată a clătite destinate lui Hulk. Aluatul pentru clătitele astea l-am făcut integral în blender. Pac una, pac alta, blitz blitz la blender de zici că faci un smoothie și să trecem la tigaie.

aluat clatite verzi

Efectiv am pus în blender două ouă, 300 ml lapte, trei linguri de ulei, puțină esență de vanilie, 200 grame spanac proaspăt, o banană mare, ruptă-n bucăți, 150 grame de făină și un praf de sare. Poți adăuga și niște zahăr extra în caz că nu ești sigur de dulceața bananelor tale. Apoi !Blitz-blitzzz-blitzzz! Am încins tigaia de clătite, am uns-o cu puțin ulei și-am trecut la a face clătite. Multe. Vreo 15. Multe pentru două ouă, adică.

clatite spanac si banane2

S-au mâncat multe pe parcurs, una sau două s-au lipit aiurea, le-am mâncat cu dulceață de cireșe amare, le-am mâncat cu miere și nuci, a mâncat și câinele pe motiv că-s sănătoase, toată lumea a trăit fericită și verde până la adânci bătrâneți.

♥ ♥ ♥ & cât de fun e să-ți ascunzi spanacul în desert?

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.