retete

Crostini cu somon / Crostini cu brânză de capră. Masa de Revelion

crostini revelion

legendă: voiam să fac bruschete. pe parcurs am aflat că fac de fapt crostini. care-i diferența, you may ask? în mod tradițional, bruschetele sunt felii mari de pâine rustică italiană, pâine făcută din aluat dospit cu maia, în timp ce crostini se fac din produse de brutărie de dimensiuni mici, precum bagheta, și sunt menită să fie efectiv cât o îmbucătură. de altfel, bruscheta, la origini, presupunea ca felia de pâine să fie prăjită și apoi frecată cu puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. dar să nu ne poticnim atâta în explicații și să trecem la treabă. 

Era seara de Ajun de an nou. Voiam să fac două feluri de crostini și voiam să le fac cu nu mult înainte de a sosi musafirii. Ca să fie proaspete și crocante, as meant. Și-am început să deleg treburi prin bucătărie. Tu tai somonul, eu toc chives, tu speli roșiile, tu faci maioneza, tu – ok, glumesc, nu l-am folosit ca pe piața neagră a muncii, promit. 

crostini somon

Dar am insistat să mă ajute și am insistat și ca una dintre versiuni să fie cu pește și asta nu pentru că se mănâncă pește în acea noapte, ci doar pentru că peștele e pretty awesome de mâncat oricând. Și dacă aveam și fileuri de somon la cuptor, o tură de crostini a fost dedicată tot somonului, afumat de data asta.

crostini branza capra

Așa că am pregătit un amestec din vreo 200 de grame de somon afumat, tocat nu prea mărunt, două mâini de rucola, două linguri de maioneză, 100 grame de roșii cherry și, evident, sare și piper. Separat, am făcut și-un amestec din telemea de capră, puțină smântână, o mână mică de chives tocat, sare, piper și niște chilli.  Și-am și ales niște ciabatta cu măsline, iar feliile le-am dat la cuptor pentru circa 10 minute înainte să le pun toppingurile. N-au ieșit cantități impresionante, dar ne-au ieșit exact câte crostini am avut noi nevoie să ronțăim până s-a terminat peștele de gătit la cuptor.

Știți aperitivele alea pe care le scot mamele mereu din mânecă la orice ocazie de mâncăi adunați în jurul mesei? Ei bine, cred că mi-am găsit și eu două treburi ce n-au să mai lipsească de la situații similare. Căci au fost divine și-așa au să fie orice bruschete ori crostini ai avea în gând să-ți prepari, singura regulă fiind să le faci cu ce-ți place ție mai mult și mai mult.

♥ ♥ ♥ & crostini / bruschete, mâncare să fie,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.