retete

Cartofi dulci cu topping de pătrunjel, măsline și migdale

cartofi dulci grill

Știi momentul ăla în care guști ceva nou și simți că ți-ai găsit un nou favorit pe care cu siguranță o să-l tot repeți în perioada ce vine și poate mult după limita permisă obsesiilor alimentare? Păzea că am ceva din categoria de mai sus.

E garnitura pe care o voi folosi excesiv în următoarea perioadă, precum am abuzat și de salata de varză de Bruxelles în perioada sărbătorilor. Și adună o combinație delicioasă de ingrediente: cartofi dulci trași pe grill, măsline sărate și suculente, aroma puternică a pătrunjelului și textura crocantă a migdalelor.

Mulți îmi sunt martori faptului că-mi plac cartofii dulci și că-mi place mult să le subliniez dulceața atunci când îi fac cu multe condimente, dar și zahăr brun sub formă de cartofi prăjiți. Însă de data asta i-am acompaniat cu acest topping sărat și crocant și le-am făcut numai favoruri.

Bun. La treabă. O să ai nevoie de 2-3 cartofi dulci, 100-150 grame de măsline negre feliate, o legătură mare de pătrunjel, 50 de grame de migdale trase la tigaie 5-7 minute, o ceapă mică, sare, piper și nițel ulei de măsline.

Am început prin a-mi pregăti cartofii. I-am spălat bine și i-am tăiat apoi în wedges pe cât de bine am reușit. I-am înghesuit pe toți într-un castron și i-am dat așa la cuptorul cu microunde timp de vreo 7-8 minute, cu câte o pauză la intervale de două minute, cât să verific dacă sunt suficient de fragezi sau mai au nevoie de gătire. Pe când i-am simțit bine copți la interior, i-am mânjit cu câteva linguri de ulei de măsline, cu multă sare și am început să-i aștern pe grill cât să devină nițel crocanți și cu urmele alea frumoase de caramelizare.

cartofi dulci grill

Acum e momentul să-ți chemi partenerul în rele să te ajute cu grillul, în timp ce tu pregătești toppingul pentru cartofi. Și pentru această salsa va trebui să-ți toci grossier atât pătrunjelul, cât și migdalele, apoi mărunt ceapa. Adaugă măslinele, puțin ulei de măsline, amestecă-l nițel și începe să-l consumi așa cum e. Nu, glumesc, așteaptă să fie gata și cartofii, merită.

cartofi dulci grill

Eu mi-am servit o porție pe loc, deși plănuisem să consum doar o sticlă de sana la cină în seara aia. #noregrets

Deci, da, garnitură sau independent, treaba asta este prea gustoasă și aromată încât să n-o reproduci acasă. Just sayin.

♥ ♥ ♥ & I would go vegan for this,

laura logo

4 Comments

  1. Dap, dap, știu momentul ăla. Cartofii tăi sunt „lasagna” mea cu mei și legume. And I loooooove cartofii dulci, they rock. 🙂

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.