retete

Cârnăciori în bacon. Masa de Crăciun

carnaciori in bacon

Revin cu o poveste de la masa de Crăciun. Căci am aflat ulterior că ce-aveam eu în plan să fac n-a avut mai nimic în comun cu ce-am și pus la masă, iar oricum mare rețetă nu e. Povestea pleacă de la abordarea mea pentru mesele festive din decembrie: finger food pe cât posibil, multe varietăți și nimic prea tradițional.

Prea departe de tradițional nu am plecat pentru că m-am bizuit mult pe porcării. Și pentru că am primit mulți cârnați homemade, m-am gândit să-i servesc altfel decât prăjiți și aruncați pe-o farfurie. Și cumva mi-a apărut noțiunea de pigs in a blanket în minte, dar doar cu noțiunea am și rămas. Nu am făcut niciun pic de research pentru mai departe și-am pornit la treabă convinsă că acești purceluși vin împăturiți în bacon și nicidecum în aluat, așa cum cere rețeta originară a britanicilor.

Așa că mi-am tăiat cârnații în bucăți de 4-5 cm, cât niște degețele, i-am prăjit nițel fără ulei, doar în grăsimea proprie și-apoi i-am învelit în bacon. Cârnații ar trebui gătiți cam pe trei sferturi pentru că vin ulterior și la cuptor unde nu vrei să se usuce complet, ci doar să se termine de gătit și să rămână suculenți. I-am fixat cu ajutorul unor scobitori și i-am dat, la final, la cuptor, pentru circa 15 minute. Până când mi-a convenit cât de rumen și de crocant arăta baconul.

Și-asta este mica mea stângăcie de Crăciun. Și care n-a fost monumentală, să fim sinceri. Căci am adus porc cu porc pe platou la masă, n-ai cum să dai greș cu asta. Și ok, poate n-au fost pigs in a blanket, dar sigur au fost pigs in a cape.

♥ ♥ ♥ & everything in a bacon blanket,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.