Îmi place hummusul. Nu îmi place năutul simplu – da, recunosc, sunt a very bad foodie. Dar îmi place tare mult versatilitatea lui și cât de eficient și gustos devine într-un hummus. Și ironic, în limba arabă, hummusul este echivalentul direct lingvistic al năutului. Dar sub formă de hummus să fie, și e pe placul meu. Pe placul meu e și-o pită fierbinte lângă acel hummus, hai, nu-s așa greu de mulțumit.
Dar mărturisire time: nu am făcut niciodată hummus acasă până de curând. Când am trecut direct la hummus cu cartofi dulci, n-am mai avut timp de opriri la hummusul original. Dar a fost dens și bun, gustos și nițel dulce și-a mers de minune cu bețe din diverse legume, nimic nou în asta. Așa că vă las și pe voi s-aflați the insides ale acestui hummus pe care-l recomand atât pentru o oarecare cină sau pentru un brunch simpatic unde tre să-ți impresionezi prietenii.
Ai nevoie de:
- doi cartofi dulci, copți în prealabil până se curăță coaja ușor de pe ei
- 200 de grame de năut, fiert în prealabil
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ardei chilli – mai am mulți în ghiveciul de pe balcon, hit me up să vă dau și vouă!
- 1 linguriță de turmeric
- sare, piper
- ulei de măsline
- pătrunjel și chilli, pentru decor
La treabă:
sfatul #1: cartofii dulci se gătesc mult mai repede la cuptorul cu microunde, asta dacă ai chef s-o iei pe scurtături. la cuptor ai nevoie de cel puțin o oră și jumătate de heat and power.
sfatul #2: lasă năutul în apă pentru cel puțin o oră înainte să-l dai la fiert, cât să se înmoaie nițel și să se dubleze-n dimensiune.
La hummus, ostașii mei. Într-un robot de bucătărie vei pune practic tot. Năutul fiert, carnea cartofilor dulci copți, usturoiul și chilliul, tocați și ei nițel înainte, turmericul (eu am prieteni grozav care mi-l aduc direct de pe tarabele din Maroc, tepupAlexuț) și celelalte condimente, poți adăuga chiar și tahini făcut în casă după cum vă relatam aici, și-apoi îi dai BLITZ robotului. Ajustează densitatea hummusului tău după plac cu ulei de măsline. Eu nu l-am subțiat prea rău, dar nu te judec nici dacă-l faci demn de întins pe lipie.
Apropos, servește-l cu o lipie prăjită pe grill, cu măsline și multe bețișoare de legume. Decorat cu niște pătrunjel și extra chilli tocat. Pana mea, chiar va fi o nebunie de culori, texturi și gusturi. I really approve this message.
♥ ♥ ♥ & hummus your way through life,