instaglam / retete

Pulpe de rață la cuptor

pulpe rata

Am găsit de curând în magazin ceva ce mi-a ridicat semne de întrebare – pulpe de rață. Rața a rămas dintotdeauna un mister pentru mine, iar misterul s-a tot adâncit odată ce rața asta a devenit un etalon al bucătăriei franțuzești și are, în jurul ei, tot felul de povești nemuritoare.
Ideea e că mi-am cumpărat un pachet cu doar două pulpe de rață și am plecat spre casă cu toate intențiile bune vis-a-vis de carnea mea din sacoșă. Și dacă eu mi-am gătit primele mele pulpe de rață la cuptor, vă provoc și pe voi să gătiți un tip de carne sau un ingredient care v-a intimidat mai mereu.
De ce-am avut nevoie în aventura mea cu cele două pulpe de rață:

  • evident, cele două pulpe de rață
  • 5-6 căței usturoi
  • un lime
  • sare, piper și fulgi de chilli
  • rozmarin (proaspăt sau uscat, de care îți convine)

Cum m-am descurcat în aventura mea cu cele două pulpe de rață:
Mi-am pregătit întâi pulpele pentru aventura vieții lor – spălate bine, uscate cu prosoape de hârtie și crestate pe partea cu piele, folosind un cuțit bine ascuțit. În cazul în care sub pulpele astea arunci și niște cartofi în tavă, grăsimea lor divină se va scurge pe ei și îi va binecuvânta cu gustul acela unicat pentru care francezii se dau în vânt și pentru care scot mulți bani din buzunar.
Am așezat totuși pulpele în tavă, fără cartofi sub ele, le-am stropit cu sucul de la lime, le-am asezonat cu sare, piper și fulgi de chilli, iar la final am aruncat și cățeii de usturoi, unii intregi, alții înjumătățiți, cât să fiu sigură că vor contribui la aromă. Și, precum era să uit și în timp ce pregăteam pulpele, era să uit să zic de rozmarin. Presară-l deasupra pulpelor și mai joacă-te și cu alte verdețuri precum chives sau pătrunjel, dacă ai și vrei.
pulpe rataAm dat pulpele la cuptorul preîncins la 180 de grade – circa 40 de minute acoperite cu folie de aluminiu și circa alte 30 de minute fără – suficient ca pulpele să devină crocante și aurii. Un adevărat canard a’l orange, doar că nu întreaga rață și fără portocală. Însă suficient de elevat în comparație cu toți puii ce mi-au trecut prin bucătărie.

♥ ♥ ♥ & mac-mac,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.