Suntem oficial în luna mai și suntem, deci, oficial, în luna în care practic trăiesc doar cu cireșe și fac prăjituri doar cu rubarbă și căpșuni. Și pentru că mai am de așteptat nițel până chiar apar cireșele, mi-am cumpărat primele tulpini de rubarbă ca să nu stau degeaba. A fost o joacă delicioasă în urma căreia mulți viteji au căzut la pământ cu burțile pline, ca să rezum treaba ce-a ieșit.
Mare rețetă nu este, America nu am descoperit-o, dar am găsit ceva ce ne place și care deja se află pentru o a doua tură în cuptor. Am făcut în final niște mini plăcinte cu amestecul de rubarbă și căpșuni, tare asemănătoare cu niște chestii ce le înfulecam pe nerăsuflate de la o patiserie de pe lângă Universitate, numite trigoane cu cireșe.
Ingredientele necesare pentru 12 mini plăcinte cu cea-mai-cea-combinație-de-fructe-de-pe-lume:
- 5 tulpini de rubarbă
- 250 grame căpșuni
- 800 grame foietaj de plăcintă, dezghețate la temperatura camerei
- un ou
- 140 grame zahăr
- două linguri de amidon alimentar
- un praf de sare
Cum faci să ai cât mai repede în mână una din cele 12 mini plăcinte cu cea-mai-cea-combinație-de-fructe-de-pe-lume:
M-am apucat întâi de amestecul de rubarbă și căpșuni. Le-am spălat și tocat pe ambele, iar rubarba am dat-o la cuptorul cu microunde pentru cinci minute, la 800 W, într-un castron în care am adăugat și zahărul, sarea și amidonul alimentar, cel din urmă fiind menit să îngroașe din sucurile lăsate de fructe. La fiecare minut trecut, am scos rubarba și-am amestecat-o nițel, cât să fie acoperită bine de zahăr și cât să se poată găti uniform. După ce s-a înmuiat și îndulcit bine, am lăsat-o la răcit și-apoi i-am alăturat căpșunile tocate.
Mi-am tăiat foile de plăcintă în câte șase pătrate pe care le-am umplut apoi cu amestecul de fructe. Mi-am pliat mini plăcintele sub formă de triunghiuri, apăsând cu o furculiță marginile acestora pentru a sigila cât de cât amestecul în interior. Dar să recunoaștem, este un deliciu să vezi cum dulceața de la căpșuni se strecoară sângerie înafara plăcintelor pe măsură ce ele se coc.
Și înainte să le dau la cuptorul preîncins la 180 de grade, le-am uns cu oul bătut și-am presărat nițel zahăr deasupra. Jumătate de oră mai târziu, când plăcintele arătau aurii și crocante ca-n povești, le-am retras din cuptor și m-am zgâit la ele pentru alte câteva minute, suficient cât să se răcească și să nu-mi ardă gura încât să mă opresc după prima plăcintă și să le las așadar pe celelalte 11 neatinse.
Am încălecat pe-o șa și-am mâncat plăcinta-așa.
♥ ♥ ♥