instaglam / retete

Pulpe de pui cu muștar Dijon și lime

pulpe mustar dijon 1

Puiul e cel mai ușor de gătit și cel mai comun în același timp și de-asta de multe ori o să ți se pară plictisitor să-l pregătești sau să-l consumi. Așa că propun să facem astăzi pulpe de pui la cuptor, dar să le schimbăm puțin gustul. Am ales combinația de muștar, muștar Dijon în special, cu suc și coajă de lime ca să ne distragă de la gustul obișnuit al puiului.

Ingrediente necesare pentru o masă de prânz:

  • 5-6 pulpe inferioare de pui / ciocănele
  • 3-4 linguri de muștar Dijon
  • 1-2 linguri de maioneză light
  • 1 lime
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper

Cum se prepară:
Pulpele de pui trebuie să le speli bine și să le usuci apoi cu servețele de bucătărie pentru că amestecul de muștar și lime să adere bine pe pielea puiului.
Separat vei pregăti o marinadă rapidă care va include muștarul Dijon sau muștar obișnuit, de care ai la îndemână, sucul de la o lime și coajă rasă a acestuia, maioneză, cățeii de usturoi tocați mărunt și condimentele cu care-ți ajustezi gustul după plac.

pulpe mustar dijon 2

Cât încingi cuptorul la 190 de grade, vei sta puțin să te gândești. Pentru că la punctul ăsta ai de mânjit efectiv pulpele de pui cu sosul în cauză, poți fie să lași pielea pe ele, dar să știi că nu va deveni crocantă și delicioasă sau poți să îndepărtezi pielea și să pui marinada în direct contact cu carnea ca să-i lase toate aromele bune.

Să spunem că eu am lăsat pielea pe pulpe sperând la mai multă aromă din grăsimea respectivă și rău nu am făcut, dar asta rămâne la alegerea fiecăruia. Și după 40 de minute, cât au stat pulpele la cuptor, într-o tavă unsă cu puțin ulei, n-am avut niciun regret. Poate doar că n-am făcut suficientă salată cât să-mi țină companie la doua copănele, atât.
pulpe mustar dijon 3

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.