retete

Prăjitură ”Lemon drizzle”

Soggy bottom și lemon drizzle cake sunt lucrurile cu care-am rămas de la The Great Britain Bake Off, unul dintre TV show-urile de cooking pe care le-am consumat ca pe pâine ori, ca pe pâine, alături de Nutella.

E o emisiune unde britanicii se întrec în a face prăjituri impresionante, vanilla custard, multe încercări de patiserie europeană și multe altele autohtone, precum această prăjitură lemon drizzle sau prăjituri cu Victoria sponge. Și mi s-au lipit unele de creier și în cele din urmă am abordat-o pe cea mai ușoară și-n micuța mea bucătărie albastră.

E, în fapt, un soi de chec cu lămâie și cu un topping iar de lămâie și zahăr. Și e fenomenal de bună prin simplitatea ei, mărturia unui om care nu se înțelege din fire cu checurile.

Ingrediente pentru o prăjitura not-too-big cu lemon drizzle:

  • pentru prăjitură: 90 grame făină
  • 90 grame zahăr
  • 90 grame unt moale, la temperatura camerei
  • 2 ouă medii în mărime
  • 1 linguriță cu vârf de praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • pentru topping: 50 grame zahăr tos
  • sucul de la cealaltă jumătate de lămâie

Cât de simplu se face această prăjitură not-too-big cu lemon drizzle:

Ingredientele-s puține în cantitate, deci dublează-le dacă vrei un chec decent și nu unul de jucărie ca al meu.

Începem prin a încinge cuptorul la 180 de grade și-apoi amestecăm toate ingredientele pentru prăjitură împreună: făina, zahărul, untul, ouăle, praful de copt, sucul și coaja de lămâie. Amestecul e gata și vine deja turnat într-o formă de copt, ceva de genul checului, mă repet.

Să nu uiți să-ți ungi bine cu ulei și să tapetezi apoi tava cu făină în cazul în care știi că-ți face figuri la copt. A mea formă de silicon a făcut minuni de data asta și după 35 de minute am scos prăjitura de la cuptor și, cu ea încă fierbinte, am turnat deasupra toppingul de zahăr și lămâie.

Aici s-a petrecut partea cu drizzle, căci toppingul crocant s-a înmuiat nițel și-a însiropat pe deasupra checul, dar a și rămas suficient on top cât să fie o notă extra când guști din prăjitură.

lemon-drizzle-cake2

Mă repet, ca om neîncântat de checuri și prăjituri cu citrice, recomand acest lemon drizzle cake din toată căldura inimii și cuptorului meu. Britanicii know their cakes.

♥ ♥ ♥

laura.jpg

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.