instaglam / retete

Rețetă de brownie + cookies = Brookies

brookies1

E weekend și ți-e lene. Ai vrea să mănânci ceva bun, dar cofetăria ta preferată e mult prea departe de cartierul tău. Și cât timp stai și te gândești c-ar trebui să-ți găsești una mai aproape, realizezi că ai putea face ceva bun chiar tu.  Ceva cu ingrediente puține și chiar și mai puține dureri de cap. Ar fi ușor dacă Google ți-ar sugera rețete pe baza ingredientelor ce ți le scanează în frigider și cămară. Dar și mai ușor este să urmărești rețeta asta de negrese sub formă de fursecuri, also known on the Internet as brookies.
De ce ai nevoie pentru brookies:

  • 80 grame de cacao bună sau de care găsești la Mega Image în drum spre casă, merge și aia
  • 400 grame zahăr tos
  • 250 grame făină
  • 4 ouă
  • 125 ml ulei de floarea-soarelui
  • 60 grame de zahăr pudră
  • esență de vanilie/fistic/migdale/ce ai prin casă
  • jumătate linguriță de sare
  • un pliculeț de praf de copt

brookies
Cum se face treaba în cauză:
Începi prin a amesteca într-un castron pudra de cacao, zahărul și uleiul, urmând să adaugi pe rând câte un ou și să amesteci bine după fiecare dintre ele. Urmează să pui și esența care ți-e pe plac – eu am pus de migdale – și să adaugi restul de ingrediente uscate – făină, sarea și praful de copt.
O să îți iasa un aluat lipicios, dar dens, pe care e bine să-l dai la frigider pentru o oră sau două, dar care funcționează de minune și dacă te apuci de copt imediat ce l-ai terminat.
Încinge-ți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește-ți o tavă întinsă cu hârtie de copt, dar și o farfurie adâncă în care ți-ai vărsat zahărul pudră. Înarmează-te cu o linguriță cu care vei porționa aluatul în bile, pe care le treci întâi prin zahărul pudră și abia apoi le așezi în tavă. Lasă 4-5 cm spațiu între bile pentru ca odată ce-o să ajungă la căldura cuptorului, ele se vor înmuia și se vor lăți, la fel ca fursecurile.
brookies
Și uite-așa ți-ai făcut de muncă în sâmbăta ta libera pentru că din aluatul ăsta vei face peste 60 de brookies. Eu am lăsat fiecare tura de fursecuri câte 12 minute la cuptor și a fost suficient.
brookies
Sunt tare bune, tare dulci și tare jucăușe. Sunt bune să le dai într-un ceolofan, să le legi cu-o fundă și să le dai sub formă de cadou unor prieteni. O să ai brownie points, promit.

♥ ♥ ♥ & mashed brownies in a cookie form,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.