Peștele ăsta l-am gătit după ce-am găsit tilapia la secțiunea de refrigerate din Kaufland și după un dans al bucuriei executat pe raion. Căutam fără să știu și fără prea mult interes tilapia. Am citit destule despre el și părea să fie genul meu de pește, eu fiind în rolul de nu-foarte-mare-pasionat-de-pește.
Și l-am preparat tare simplu, dar l-am acompania cu o salsa putanesca și lucrurile au devenit interesante.
De ce ai nevoie:
- 4-5 file-uri de tilapia
- 200 grame de roșii cherry / roșii prunișoare
- 2-3 linguri de capere
- 100 grame măsline Kalamata
- câteva linguri de ulei de măsline
- pătrunjel
- sare, piper, chili uscați
Cum se face:
Se condimentează file-urile de pește cu sare și piper, se ung cu puțin ulei de măsline și se dau la gril, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Peștele ăsta se gătește foarte ușor, dar lasă-l acolo cât să-ți convină și urmele de grătar de pe el.
Separat vei tăia roșiile în jumătăți, le vei plasa într-un castron unde vei arunca restul ingredientelor: caperele, măslinele, pătrunjelul rupt sau tocat grosier, sare, piper, nițel ulei de măsline și niște chili pentru căldură.
Și ești gata cu cel mai rapid prânz / cea mai rapidă cină posibilă. Și tare light, dacă-mi permiteți obsevația. Nu c-am căuta să mâncăm light atâta timp cât încă există bacon pe piață.
Dacă recreezi tilapia asta cu salsa putanesca, împărtășește cu mine fotografiile tale ca să salivăm împreună. Pe pagina noastră de Facebook și la hashtagul #gatescmereuaici.