i had them coming. baking and coming. choco cupcakes, aceste clasice amestecuri dând pe-afară în cacao pură și unt gras, pe care oricine care a început să coacă prăjituri din ~2005 încoa ar trebui să știe să le facă cu ochii închiși.
na, eu nu le-am făcut chiar cu ochii închiși căci am avut de măsurat așa:
- ingrediente uscate:
125 grame de făină, 80 grame de cacao pură, două lingurițe de bicarbonat și jumătate de pliculeț de praf de copt. ah, sare, sigur, un pinch, cât ciupești cu trei degete, acolo, ca să completezi faza aia cu ”ca sarea-n bucate”. amestecate și ținute acolo în castron până la partea a doua.
- ingrediente umede:
alt castron – altă distracție: 220 de grame de unt la temperatura camerei, 100 grame zahăr tos, 30 grame zahăr brun, un ou și esență de vanilie. se amestecă treaba până este totul bine încorporat.
ingredientele umede se amestecă cu cele uscate, ca la orice cupcakes, classic move, și se mai toarnă un ingredient cheie: laptele bătut. ar veni circa 200 de mililitri, însă toarnă acolo până compoziția îți arată cam așa și, deci, e gata de pus la cuptor.
mi-am pus la muncă credinciosul icecream scooper și-am pus cantități egale în tava de cupcakes, unsă în prealabil cu puțin ulei. eu am pus puțin peste jumătate, deși mergea cam 3/4 umplut ca să aibă pălăriuța aia, la final, de ciupercuță simpatică care overflows hârtiuțele de cupcakes, cât și inimile cu bucurie.
așa arătau minunățiile mele la jumătate din timpul de copt. alte 10 minute și-erau perfecte. le-am făcut și-un soi de frosting care nu mi-a ieșit, dar am avut buna intenție de a le acoperi cu chocolate shavings și bombonele. totuși, rezumându-ne doar la ce știm, ta-taaa, zidul meu de chocolate fluffiness.