eram în căutare de ceva garnitură pentru niște pui prăjit, dar vroiam altceva decât the usual. și-am dat de o rețetă de pe BBC Good Food UK pentru parmesan-roasted potatoes, salivând intens numai când am auzit denumirea.
rețeta s-a arătat mai mult decât ușoară și-am trecut la atac: am pus ai mei cinci cartofi la fiert, într-o oală cu sare, lăsându-i doar 2-3 minute în plus după ce apa a dat în clocot. după ce s-au răcit puțin, i-am feliat în wedges și i-am uns cu ulei de măsline, cât să nu se mai lipească de degete.
am plimbat apoi fiecare cartof printr-un amestec de făină, parmezan ras, rozmarin, sare & piper și i-am așezat într-o tavă, și ea puțin unsă cu ulei.
toată treaba a stat la cuptor circa 50 de minute, 30 dintre ele pe-o parte a cartofilor, ultimele 20 pe cea de-a doua ca să obțină acea culoare golden brown care înnebunește întreaga suflare blogo-culinară și nu numai.
și-un colaj de before and after, cu o recomandare călduroasă de ”do try this at home”:
Lasă un răspuns????? Mie îmi lasă gura apă!!!!