a vrut să mă convingă să mai las variantele 3 în 1 ale zilnicei cafele și mi-a vârât în paharele de Cola, singurele ce le-avem în bucătăria noastră inaugurată acum două luni, o cafea adevărată. doar că a răcit-o bine de tot și m-a vrăjit cu aceeași chestie sub formă de cuburi de gheață și a lui am fost! (pun intended)
rețetă la ce-am servit eu în ultimele zile și voi mai servi căci a făcut o carafă întreagă din licoarea magică:
1. se face cafă normală, la ibric, fiecare cât de multă vrea sau cât de puternică îi place.
2. se răcește la temperatura camerei, în ibricul facerii și se lasă apoi peste noapte la frigider.
4. pentru cei care au un sweet tooth și când vine vorba de cafă, se face un sirop din apă și zahăr: într-o crăticioară, la un clocot și se amestecă la final, mai ușor de diluat într-o iced coffee, păi nu? la siropu’ ăsta se pun circa două părți zahăr la o parte apă sau the more, the merrier 🙂