retete

Ice, ice (coffee), baby!

a vrut să mă convingă să mai las variantele 3 în 1 ale zilnicei cafele și mi-a vârât în paharele de Cola, singurele ce le-avem în bucătăria noastră inaugurată acum două luni, o cafea adevărată. doar că a răcit-o bine de tot și m-a vrăjit cu aceeași chestie sub formă de cuburi de gheață și a lui am fost! (pun intended)

rețetă la ce-am servit eu în ultimele zile și voi mai servi căci a făcut o carafă întreagă din licoarea magică:

1. se face cafă normală, la ibric, fiecare cât de multă vrea sau cât de puternică îi place.

2. se răcește la temperatura camerei, în ibricul facerii și se lasă apoi peste noapte la frigider.

SAMSUNG CSC3. parte din cafă se toarnă în tava de făcut gheață și se impresionează apoi iubita cu chestia asta. (treaba asta înlocuiește cuburile normale de gheață care ar dilua apoi cafeaua și cine-ar vrea așa ceva??!!)

4. pentru cei care au un sweet tooth și când vine vorba de cafă, se face un sirop din apă și zahăr: într-o crăticioară, la un clocot și se amestecă la final, mai ușor de diluat într-o iced coffee, păi nu? la siropu’ ăsta se pun circa două părți zahăr la o parte apă sau the more, the merrier 🙂

SAMSUNG CSC5. la final, mișcare surpriză: torni cafă rece, torni sirop rece și arunci niște cuburi, repet, pentru puncte în plus la jurizare. eu am pus și lapte, că na, trebuia să o aduc mai pe plaiurile mele gustative.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.