Foi de Jurnal

Demo cooking și know how cu produsele Tescoma – ustensile, cuțite și gadget-uri de bucătărie

tescoma

Acum o lună de zile sau ceva mai mult, Alina de la Cucinino mă-ntreba în secret dacă vreau să vin la o seară de cooking demo cu chef Johnny Șușală, în cadrul Horeca School. Practic mă întreba dacă vreau să calc și eu pentru prima dată în Horeca School și să mai am și ocazia să gătesc cu acea ocazie. I-am spus un mare ”da” și-abia am așteptat ca evenimentul să aibă loc.

tescoma2

Și-a avut loc acum două seri, când eu și o mână aleasă de bloggeri culinari am avut ocazia să lucrăm cu gama de cuțite semiprofesioniste Tescoma într-o bucătărie condusă de chef Șușală și să gătim cu drag ceva ce tot noi urma să mâncăm 1-2 ore mai târziu. Am învățat să fac cușcuș de conopidă, am căscat gura la filetarea unui pește și-am strâns câteva ponturi bune pentru acasă, în special ideea unui stock de pește pe care să-l păstrez la congelator și să-l folosesc ulterior la preparate cu fructe de mare sau la o porție de spaghetti alla putanesca.

tescoma5

Echipați cu șorțuri, ni s-a dat câte un banc de lucru și imediat apoi – task-uri. Am pus cu toții mâna la treabă și am preparat întâi un soi de salată caldă cu conopidă și legume – ocazie cu care-am tocat cu cele mai multe emoții și cu cel mai precis și ascuțit cuțit Tescoma doi ardei grași. Și cât toată lumea ciugulea din salată, puneam la cale următorul fel de mâncare – un biban de mare ”en papillote”.

tescoma3

Chef Șușală ne-a demonstrat cum se filetează un pește care-ți permite acest lucru, un pește cu puține oase și ne-a arătat unul dintre cei mai buni prieteni ai lui din bucătărie – penseta de scos oasele peștilor. Și am trecut iarăși la aranjat peștii ”în pachețele”, pe un pat de fenicul, garnisiți cu zucchini, roșii, lămâie, spanac, capere, măsline și condimentați cu un amestec de rozmarin și oregano.

Ne-am întins mult după ora programată pentru cooking demo, semn că nu prea ne dădeam duși, ci deja ne simțeam prea ca acasă în bucătăria Horeca School, cu oamenii care ne găzduiau. Ni s-a alăturat și Mehrzad Moghazehi și a condimentat evenimentul cu multe zâmbete, dincolo de excesul de coriandru pe care și l-a adăugat în propriul lui biban de mare.

Eu plănuiesc să reiau acasă rețetele căci nu-i des când primești de-a gata o astfel de rețetă – testată, dovedită și explicată – și am să le și urc pe blog ca să le găsească și alții. Acum c-am tot menționat de Tescoma, hai să vă spun câte ceva despre companie și ce-am aflat din lucrul cu ustensilele lor.

tescoma4

Tescoma este un brand ceh de ustensile de bucătărie – cuțite și toate tacâmurile, instrumente de preparare, gătire termică, coacere, accesorii de băuturi și depozitare și multe altele. Este lider mondial în domeniul producției de astfel de ustensile și este prezent în mai mult de 110 țări din lume. Este brand-ul cu care sigur ai interacționat în magazinele fizice sau ai dat de el într-o tură de shopping pe emag.ro. Sunt distribuite în țară de Plastor Trading și sunt de găsit în magazinele Kaufland, Metro și Selgros și – am descoperit eu – la Horeca School. Din ce am testat eu acum două seri, sunt cuțite ergonomice, ușoare – au și o garanție minimă de trei ani de zilei – care îți pot echipa propria ta bucătărie ca să funcționeze ca unsă, ca o bucătărie profesionistă.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.