retete / Uncategorized

Limonadă picantă cu piersici

limonada picanta cu piersici

În mijlocul verii ăsteia, mi-am făcut o poftă: o limonadă picantă cu piersici macerate, ceva în aria a ce caut mereu la terase și nu găsesc niciodată. Dacă s-a ajuns la ginul cu boabe de piper, eu îmi păstrez speranța că vom ajunge și la acele limonade răcoroase, yet spicy, nu?

Ca să nu mă dau prea cocoș, am fost singura din casă care a vrut limonada asta picantă. Așa că am servit-o cu pudră de chili Scotch Bonnet pe buza paharului și n-am adăugat-o direct în băutură. Dar totuși, am făcut-o picantă. Oh laaa laaaa.

Și am folosit următoarele ingrediente:

  • 1 litru de apă plată
  • 500 grame piersici, tăiate-n bucăți
  • 150 grame zahăr brun
  • sucul de la 4 lămâi
  • puțină puțină puțină esență de mentă
  • gheață
  • pudră de chili
  • rozmarin congelat în loc de gheață, dacă tot ai

Într-o cratiță înaltă, am pus la foc apa, piersicile, zahărul și esența de mentă și-am adus amestecul la punctul de fierbere. Le-am gătit extra 10 minute și le-am trag de pe foc, lăsând amestecul să se răcească puțin. Apoi, am tras toate ingredientele astea la blender și treaba obținută am transferat-o într-un vas, la rece, peste noapte, la macerat.

În vasul meu de limonadă, am stors sucul din lămâi și-am turnat deasupra sucul macerat de piersici, trecându-l întâi printr-o sită fină ca să scap de pulpa groasă a fructelor. Mi-am amestecat limonada, am verificat dacă e suficient de dulce și acră și-am lăsat-o și pe ea la frigider încă o oră, cât să se așeze bine gusturile.

limonada picanta cu piersici2

Și-am servit-o apoi într-un pahar cu marginea acoperită de pudră de chili, gheață și rozmarin – căci ăsta s-a întâmplat să-l am la îndemână. Ar fi mers de minune și trucurile alea de cub de gheață cu fructe înăuntru – cu niște feliuțe micuțe de piersică – dar cine are timp să gândească atâtea detalii deodată?

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.