Foi de Jurnal

1 mai via Airbnb în Râșnov

Cu un weekend prelungit în Râșnov ne-am ales imediat ce-am aflat că este loc de un weekend prelungit în perioada cu 1 mai și imediat după ce-au căzut planurile noastre visătoare cu un tur București – Timișoara – Budapesta – Viena – Bratislava și înapoi acasă.

Eram opt capete cu putere de decizie și opinii înrădăcinate și-am ajuns totuși să renunțăm la al nostru Euro trip și să mergem pe o fugă la munte, undeva în preajma Brașovului. Fani Airbnb suntem de cel puțin șase ani și n-am dat greș niciodată până acum și nici blestemele celor care și-au luat țeapă nu ne-au ajuns, așa că am găsit repejor casa din Râșnov și-am sărit cu banii.

rasnov2

O vilă cu trei dormitoare, trei băi, living room, dining room și bibliotecă, o grădină enormă în fața casei și-o terasă discretă pentru grătare și all things alcool în spatele casei. Din start i-am găsit un minus foarte personal: faptul că nu se acceptau animale de companie – treabă care mi s-a părut și mai tristă la fața locului având în vedere cât spațiu ar fi avut cățelul nostru să zburde în jurul casei.

casuta rasnov2

Banii jos, rezervarea făcută, fast foward la vinerea de dinainte de weekendul prelungit. Râșnovul, pentru cine n-are habar, e un oraș micuț în munții Bucegi, la 17 km distanță de Brașov, în direcția Zărnești, Moeciu, Bran și-altele cele. Noi am ajuns acolo cu puțină întârziere, dar ni s-a iertat ca oricărui bucureștean încins care fuge de oraș spre Valea Prahovei. Am luat casa în primire, am tras repede paiul cel mai lung și-am prins camera cu baie separată și-am început să ne simțim ca acasă.

casuta rasnov

Am descărcat un portbagaj întreg de Carrefour, sticle întregi de viitoare bună dispoziție și-am dat drumul unui weekend de ăla pe care nu-l uiți ușor. S-a stat la povești pe terasa din spatele casei, gard în gard cu un parc și-o pășune casă a unei iepe cu mânz după ea, s-au afumat haine târziu în noapte la un grătar care scăpa cărbuni, s-au legănat adulți în leagănul din față și s-au legănat adulți și-n cauciucul-leagăn din spate, s-au făcut numeroase omlete și clătite într-o bucătărie în care chiar nu prea ne călcam în picioare și s-a râs pe înfundate într-un dining room care acomoda perfect opt oameni.

cetatea rasnov

Am dat și câteva ture în oraș, am pus-o de o excursie de o zi prin Brașov, am vizitat cetatea Râșnov și i-am servit colacii secuiești, am dezbătut îndelung căile nebănuite ale ilustratorilor freelanceri și-am discutat mult prea mult despre cât de nasol e să fii balonat.

reteta hugo

Aș da și-alte povești din casă, rețete secrete de Hugo, trucuri ca să prepari perfect pulpa de pui și care e raportul ideal de maioneză și usturoi în sosul de usturoi, ce face ariciul pe covor și cât de riscant este să călătorești pe marginea trenulețului care urcă la cetate cu 10 km/h, dar astea sunt deja detalii de budoar. Pe scurt, doar vila din Râșnov le știe pe toate și a fost cumva cea mai bună alegere ca background pentru un astfel de weekend cu prietenii.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.