Foi de Jurnal

Din festival în festival: Bucharest Street Food Festival

laura BSFC blogger

Să vorbim chestii serioase: Bucharest Street Food Festival e la câteva zile distanță și eu mă tot întreb: Laura, can you handle this?  Urmează patru zile de carnaval la Romexpo, iar eu încă n-am decis câtă salată voi mânca zilele astea în pregătire de #carnaval, tematica festivalului pentru ediția din 2017.

Anul trecut s-a găzduit prima ediție a festivalului la Romexpo și-a fost pretty much cea mai mare și cea mai wow adunare de oameni, de vendors, spațiu de destrăbălare, ore târzii de lenevit și ore devreme de intrat liber. Ne-a luat și pe noi de-a valma și ne-am dat seama că pe anul ăsta avem nevoie de-o strategie mai bună: research de acasă, research la fața locului, așezări strategice la coadă și-un Thomas adus cu noi.

Și știu că-i mare excitementul la nivelul ierbii pentru festival și-am să punctez câteva dintre promisiunile de anul acesta pentru Carnaval: mult mai multă zonă de desfășurare și zone umbrite, de două ori mai multe truck-uri de mâncare și, pumnii strânși, mai puține cozi la fiecare dintre ele, un line-up internațional și local pentru o atmosferă 100% de festival, locuri de joacă, games și provocări, dar și o veste tare bună, reinițiată după anul trecut: intrare liberă până în ora 15:00, în condițiile în care festivalul își deschide porțile de la ora 12, la timp pentru prânzul celor care lucrează prin zonă.

Ce-mi aduc aminte de anul trecut? Că ne-am îndrăgostit iremediabil de Arrosticini, c-am primit câte un prosecco din partea casei pentru că purtam tricouri cu Cioloș, că abia am terminat o clătită de La Nu Știu Cine și că mari au fost regretele că n-am dus și cățelul la un așa festival pet friendly.

Și ca să n-adun regrete anul ăsta, o să-l luăm pe Thomas și-o să fim și noi la festival 3 zile din 4. Aș bifa un strike complet și duminică, în ziua când urcă pe scenă și Vama, dar fug spre Timișoara ca să diger cele 3 zile anterioare de festival. Și-am vrea să știm că veniți și voi, cu mic cu mare, cu prietenii vegetarieni și cei carnivori, cu prietenii pe două sau patru picioare și că ne vedem pe-acolo să dăm cheers cu un cornet sau o farfurie de mâncare.

Așa c-am de dăruit două abonamente pentru toate cele 4 zile de carnaval – cât să mă asigur că veniți pe bune. Te-aștept să te uiți pe line-up-ul de vânzători și truck-uri și să-mi spui al tău top 3 de locuri unde-ai să faci coadă și n-ai să pleci până când pofta ți-e luată din cui, sosul ți-a curs pe tricou și burta-ți strigă din interior ”mai ia și la pachet”. 

Lasă-mi răspunsul tău în căsuța de comentarii și-am să extrag miercuri – da, miercuri, cu-o zi înainte de festival – cine primește cele două invitații de patru zile de acces la Bucharest Street Food Festival.

♥ ♥ ♥ & let the Carnival begin,

 

laura logo

11 Comments

 1. Eu din pacate nu voi putea ajunge anul asta pe motiv ca voi fi plecata din Bucuresti, dar preferatele mele ar fi: Camionetta (desi cum m-am bucurat destul de ei la spatiul M60 probabil i-as sari in timpul festivalului), Drunken Squid, Simbio pe roti si Furgoneta. Have fun, astept poze si sper sa nu suspin prea tare 😀

 2. Oh boy, vom sta la coada pentru Mr Canolli (screw my free sugar week :)) , Arrosticini ( nu am apucat sa mănânc pn acum și îmi doresc extrem de mult – voi manca every festival day și naked potato. Basically voi încerca new stuff dar tot o sa iau de la porchetteria un pulled pork la pachet pentru ca nu o sa ma pot abține!

 3. Topul preferințelor mele cu care musai vreau să mă răsfăț acolo:

  1. Camionetta – i-am încercat la Electric Castle, încă mă doare sufletul după pizza aia delicioasă!

  2. Porchetteria – ocazia cu care am aflat cât de mult îmi place pulled pork-ul.

  3. Drunken Squid – calamar, atât am avut de zis! 😀

  Can’t wait!

 4. Deeeeci: Mr Canolli, Drunken Squid, Puro Bio, Naked Potato, Camionetta si tot ce-o sa-mi mai faca cu ochiul si o sa-mi incante mirosurile:d

 5. Sa incepem cu un antreu cu fructe de mare de la Finca Alioli, apoi nu dezamagim porcul si ne lingem pe degete in fata la Meat busters si incheiem cu un desert gourmet de la Mr Cannoli. Yummy…. See you there! 🙂

  1. Am să mă asigur că see you there și-am să te fac cu cele două abonamente full la festival, Cristina. ^_^

Comments are closed.