Am făcut o cremă de morcovi cu caju și trebuie să dau șfoară-n țară: e bună. E o cremă tartinabilă, un soi de dipping sauce sau un soi de ceva-de-întins-pe-pâine-la-micul-dejun.
E cremoasă cum ar fi un humus, doar că baza îi sunt nucile de caju. Și e dulce și aromată de la câțiva morcovi și câteva caise deshidratate. Deshidratate, nu confiate. Și-are o culoare împrumutată din spectrul toamnei, puncte bonus.
Am făcut-o inspirată de repertoriul de toamnă al Whole Foods, o cremă parcă din pumpkin, doar că fără all that pumpkin spice. Cu 130 grame caju, 15 caise deshidratate și vreo 3 morcovi mărișori. Am curățat și tăiat în felii morcovii și i-am dat la fiert într-o crăticioară cu suficientă apă cât să îi acopere pentru vreo 10 minute, cât să se înmoaie puțin. Am adăugat apoi caisele și 3/4 din caju pentru încă 7-8 minute.
Am trecut toate ingredientele prin blender și gata mi-a fost crema. Am servit-o într-un castron simpatic, decorată cu nuci caju.
♥ ♥ ♥ & let the autumny recipes begin,