retete

Salsa de fructe și ”nachos” cu scortișoară

fruit salsa nachos

Vara îmi fuge printre degete și mi-am adus aminte că mai am câteva rețete colorate pentru voi, în special salsa cu fructe alături de o porție de nachos dulci cu scorțișoară.

Le-am făcut într-o seară pe post de ronțăială la seriale. Și-a fost tare bună, tare ușor de preparat și mai degrabă on the healthy side of things.

Plus că e tare personalizabilă. În sensul că mie nu-mi plac fructele de kiwi și puteam să le scot din salsa mea. Dar n-am făcut asta. Am cedat în favoarea altcuiva din casă care chiar mănâncă cartofiorii ăia mici și păroși cu nume de pasăre.

Eu am folosit cam așa:

  • 2 mere
  • 2 pere
  • 200 grame căpșuni
  • 2 fructe de kiwi
  • zeama de la o lămâie
  • 3 foi de tortilla
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • un cubuleț de unt

M-am apucat întâi de salsa de fructe ca să aibă timp să stea toate fructele împreună, să-și lase toate sucurile și să devină o chestie unitară, gustoasă și aromată. O salsa, evident.

Așa că mi-am curățat merele și perele, le-am tăiat cubulețe și le-am transferat într-un castron unde le-am acoperit cu suc de lămâie ca să nu oxideze până revin cu celelalte. 5 minute mai târziu, li se alăturau și căpșunile și kiwi-ul în salsa, pe care am amestecat-o bine și-am lăsat-o la macerat.

Salsa asta poți s-o prepari cu ce-ți place ție mai mult sau doar cu ce ai prin casă: pepene galben, zmeură, mure, chiar și boabe de struguri înjumătățite, prune, puțină dulceață de căpșuni ca să se lege – the world is your pickle.

Și-am preparat apoi și nachos-urile mele dulci. Mi-am întins tortilla pe o tavă pregătită cu hârtie de copt și le-am uns pe fiecare cu puțin unt cât să adere pe ele amestecul de zahăr și scorțișoară. Și-apoi am presărat efectiv amestecul meu dulce și aromat pe foi și le-am dat la copt pentru circa 10 minute, la 180 de grade, cât să devină crocante și aurii.

fruit salsa cu nachos

Și le-am servit alături de salsa de fructe așa cum ai servi o salsa cu roșii și chili alături de nachos cu brânză. Yep. Asta a fost tot. You are welcome pentru ideea de snack la episodul final din Game of Thrones, sezonul 7.

♥ ♥ ♥ & keep calm & salsa,

laura logo

2 Comments

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.