retete

Tăiței de orez cu creveți și mango

salata de creveti cu mango

Păzea că urmează una delicioasă. Heck, toate sunt, dar de mult n-am mai fost atât de impresionată de o concoction precum tăițeii ăștia cu creveți și mango. Am fost slightly inspirată să-i fac pentru că-aveam chef de niște creveți marinați, combinați cu ceva dulce. Și-apoi am fost slightly inspirată să folosesc acel singur pachet de tăiței de orez ce-l aveam în casă de peste 6-7 luni, cât să-i dau mai multă substanță preparatului în sine.

Și-am combinat câte puțin din toate și câte-o textură din toate: tăiței de orez, creveți, ceapă verde, pătrunjel mult de tot, mango bine copt, ardei grași – unul roși și unul galben – și varză roșie. Aș putea să-ncerc să vă dau cantități, dar efectiv e prea ușor de măsurat din ochi totul, după bunul plac și propriile pasiuni îndreptate către chestiile aromate, chestiile crocante sau chestiile trase la tigaie în unt.

Am început cu o marinadă pentru creveții mei – din sos de soia, sos de pește, Sriracha, ghimbir tocat, usturoi tocat și puțin oțet balsamic. Am turnat-o într-o punguță, am alăturat petrecerii și creveții și gata am fost – am lăsat totul la marinat, neatins, vreoe de 30-40 de minute.

Între timp mi-am făcut de lucru. Am fiert tăițeii de orez conform instrucționilor de pe pachet, circa-prea-puține-minute-față-de-my-usual-pasta. Am tocat o jumătate de varză roșie și doi ardei. Două legături de pătrunjel. Două legături de ceapă verde. Un mango.

Mi-am amintit apoi de creveți și i-am sustras din marinadă ca să-i trec câte 2-3 minute prin puțin unt, într-o tigaie. Sfâââr pe-o parte, un minut extra pe cealaltă parte, gata creveții.

Și de-acolo înainte m-am pus să asamblez chestia: tăițeii fierbinți i-am tras prin extra sos de soia și sos Worcester, am amestecat peste ei varza, pătrunjelul și ceapa verde, iar la final am așezat cu grijă creveții și bucățile de mango, cât să continue să arate frumos vreme de 5-6 poze pentru blog.

taitei de orez cu creveti si mango

Dar de-acolo înainte totul e poveste împărțită-n doi. Doi oameni înfometați care-au descoperit cum se prepară creveții lor preferați. Îmbătați în marinadă și scăldați nițel în unt.

♥ ♥ ♥ & dulce-sărat,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.